Besalú pren la presidència de la xarxa de calls jueus de l'Estat

L'assumeix per primera vegada

La vila comtal de Besalú ha assumit per primera vegada la presidència de la xarxa de ciutats de l’Estat amb un passat jueu. Ho farà durant els propers sis mesos. El repte de la presidència serà el de potenciar el patrimoni jueu com a reclam turístic als municipis de la xarxa, per fomentar la promoció econòmica dels municipis membres.

És la primera vegada que el municipi garrotxí té aquesta responsabilitat. El relleu l’ha pres després que Barcelona n’hagi assumit la presidència surant els últims sis mesos. 

Inicialment, la xarxa estatal de ciutats jueves va posar l’accent en la recerca i rehabilitació del patrimoni jueu dels municipis. El repte de la nova presidència és el de fomentar la promoció econòmica dels municipis membres a través de la potenciació turística d’aquest patrimoni.

 Properament, Besalú iniciarà una ronda de reunions amb els representants dels altres 23 Ajuntaments membres de la xarxa per treballar en la difusió turística. A hores d’ara ja s’han constituït dues taules de treball, una de tècnica i una altra de política. El mandat, que durarà sis mesos, finalitzarà amb una assemblea general de la xarxa, que se celebrarà a Besalú.


Aquesta informació ha estat elaborada per Olot Televisió.