El PSC acusa l'alcalde de Salt de manipular un informe nutricional en infants

Els socialistes demana un "estudi rigorós" per nivell de renda familiar, fet pels serveis socials i el CAP

El grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a l'Ajuntament de Salt, ha denunciat que l'alcalde, Jaume Torramadé (CiU), va manipular en el ple un informe nutricional sobre menors de tres anys –que no estan en edat escolar–, amb dades recollides entre l’any 2008 i 2010, per a descartar que als centres educatius hi hagi alumnes que passin gana.

La tesi doctoral del Dr. José Miguel Sanchez Muro es titula “Estudi nutricional comparatiu entre una població infantil caucàsica i una immigrant”. El PSC havia presentat una moció per demanar que es garantís “almenys un àpat diari” als alumnes dels centres públics de Salt que en tinguessin necessitat. La regidora del PSC, Iolanda Pineda, reivindica que s'elabori “un estudi rigorós per nivell de renda familiar, fet pels serveis socials, amb la col·laboració de les escoles i el CAP, amb dades actuals”, per aclarir si hi ha desnutrició infantil. “Amb aquesta manipulació qui perd són els nens i nenes de Salt i les seves famílies, no el PSC”, va advertir Pineda. 

El PSC  ha denunciat l'ús que va fer Torramadé en el ple perquè “no és un estudi per veure quines són les carències nutricionals de la població infantil en general, sinó per fer un estudi comparatiu d'alimentació entre població autòctona i població d’orígens immigrant en nens menors de tres anys”. La tesi doctoral centrada en la diferència la població infantil autòctona i immigrant i ja detecta deficiències en ferritina, anèmies i vitamina B. El PSC de Salt considera que l’estudi descarta que la procedència dels nens i nenes sigui la causa que passin o no gana.

Malgrat això, CiU, PxC i els regidors al Grup Mixt van frenar la petició socialista. El PSC lamenta que “s'hagi manipulat un estudi per evitar prendre mesures i és perjudicial per als infants que ho necessiten”. En aquest sentit va remarcar que “amb aquesta manipulació qui perd són els nens de Salt i les seves famílies, no el PSC”, va remarcar Pineda.

A més de demanar més diners per als menjadors escolars, els socialistes demanen que es faci un informe sobre la situació a Salt. “L'estudi rigorós que nosaltres demanem és aquell que es fa no només des d'un punt de vista sanitari, sinó en col·laboració amb serveis socials i les escoles i d'altres professionals i que no té en compte la raça ni la procedència del nen o bé dels seus pares, sinó la seva situació econòmica familiar”, va advertir Pineda.