El PP demana a l'alcalde de Girona que organitzi un acte per lloar la Constitució espanyola

Concepció Veray la qualifica com un "èxit col·lectiu" i voldria un acte de reconeixement el 6 de desembre

El grup municipal del Partit Popular (PP) a l’Ajuntament de Girona ha demanat per carta a l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que l’Ajuntament organitzi el proper dia 6 de desembre un acte institucional, obert a tota la ciutadania, de celebració i commemoració del 35è aniversari del naixement de la Constitució espanyola. La portaveu dels populars, Concepció Veray, argumenta que “tots els espanyols gaudim avui d’aquell èxit col·lectiu que va suposar la Constitució del 1978, un èxit que cal seguir posant en valor i més en moments com els actuals”.

Veray considera que la Constitució “va suposar pel nostre país un pas de gegant”, i afegeix que “ha dotat el nostre país d’un espai de pau, llibertat i igualtat, fruit del consens de tots”. La portaveu popular creu que cal “seguir el camí que totes aquelles persones ens varen marcar en temps políticament difícils i preservar el seu esperit sense divisions, posant en valor allò que ens uneix i acostant posicions”.

“En el moment de la seva redacció necessitàvem superar i oblidar el passat i les lluites fratricides i teníem l’obligació de dotar a les generacions futures dels instruments necessaris per conviure en pau i llibertat reconeixent els drets i deures de tots i cada un dels ciutadans i ciutadanes”, explica la carta. Els populars volen que aquest acte commemoratiu també serveixi per recordar “aquells polítics de l’època que varen saber dotar-la d’un esperit de generositat i convivència, renunciant a molts dels seus ideals a favor de la llibertat i la solidesa del sistema democràtic”.

Per la portaveu popular, la negativa de l’alcalde a organitzar un acte commemoratiu de la Constitució els darrers anys no té justificació. “La defensa dels preceptes constitucionals és la defensa de les nostres creences, de les nostres famílies, de la nostra llibertat i del nostre benestar”, explica Veray. Per aquest motiu, demana a l’alcalde que rectifiqui i que el consistori celebri, com s’havia fet durant 32 anys, l’aniversari del naixement de la Constitució espanyola.