El Govern aprova el nomenament de Sergi Bonet com a rector de la UdG

El biòleg va aconseguir el 70,18% dels vots en les eleccions del passat 19 de novembre

El Govern ha aprovat aquest dimarts el nomenament de Sergi Bonet i Marull com a nou rector de la Universitat de Girona (UdG). Bonet va aconseguir el 70,18% dels vots en les eleccions que es van celebrar el passat 19 de novembre a la UdG superant àmpliament el seu contrincant, l'enginyer Quim de Ciurana.

Nascut a Girona el 1960, Sergi Bonet és llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona (1982) i doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1986). Es va iniciar en la docència només acabar la llicenciatura, l'any 1982, com a professor ajudant a la UAB i va passar per diferents figures docents fins a assolir la plaça de professor titular l'any 1989.

El 1991 es trasllada a la Universitat de Girona i des de 1996 n'és catedràtic d'universitat de biologia cel·lular. Ha exercit la docència -des de diplomatura fins a màsters- a les facultats d'Infermeria, d'Educació i Psicologia, de Medicina i de Ciències, i a l'Escola Politècnica Superior. És l'investigador principal del grup de recerca Technosperm (biotecnologia de la reproducció animal i humana), autor de més 80 articles en revistes indexades en el primer quartil -en moltes de les quals, a més, és revisor en l'àmbit de la reproducció i la biotecnologia-, ha dirigit més de 70 projectes i convenis de recerca i més de 20 tesis doctorals, per la qual cosa actualment disposa de 4 trams de recerca.


El reconeixement de la comunitat científica li ha ofert l'oportunitat de desenvolupar estades de recerca a França, el Regne Unit i Alemanya. És membre de la Reial Acadèmia de les Ciències i les Art de Barcelona des de l'any 2011. Va ser secretari general de la Universitat de Girona de 1991 a 2001.