L’Ajuntament de Calonge paga als proveïdors a 22 dies

La mitjana d'administracions públiques catalanes se situa en 143 dies

L’Ajuntament de Calonge (Baix Empordà) continua complint de forma escrupolosa els terminis fixats per la Llei de Morositat sobre el pagament a proveïdors. Així, durant els tres primers trimestres de l’any 2013 l’Ajuntament ha pagat les factures als proveïdors en un termini mitjà que se situa en 21,6 dies fins al mes de setembre, i que previsiblement baixarà durant el darrer trimestre de l’any.

L’objectiu del consistori és facilitar d’aquesta manera el cobrament per part dels proveïdors dins dels terminis legals establerts, i facilitar així la liquiditat de les empreses i augmentar la confiança en aquesta institució. Actualment la Llei de Morositat estableix en 30 dies el termini màxim de pagament, de manera que amb una mitjana de 21,6 dies en els tres primers trimestres de l’any l’Ajuntament de Calonge compleix amb marge els terminis legals de pagament.
 
L’Ajuntament de Calonge també ha escurçat els terminis de pagament respecte a l’any 2012. Així, durant l’any passat la mitjana anual de pagament a proveïdors es va situar en 29 quan el termini legal màxim era de 40, mentre que en el que va d’any es situa en 21,6 dies, el que suposa escurçar un 25% el termini de pagament.
 
Segons l’informe de desembre de l’Associació de Treballadors Autònoms, les administracions públiques de l’Estat espanyol pagen als proveidors en un termini mitjà de 129 dies, una mitjana que en el cas de les administracions públiques catalanes es situa en 143 dies.