Quatre ferits lleus en dos incendis a la província de Girona

Ha cremat una xemeneia a La Vall d'en Bas i s'ha produït un foc en uns baixos a Girona

Quatre persones han resultats ferides lleus per inhalació de fum en l'incendi d'una xemeneia a la Vall d'en Bas (Garrotxa) i un foc en uns baixos a Girona, segons els Bombers de la Generalitat. Al voltant de la mitjanit, els Bombers van rebre l'avís per un incendi a la xemeneia en una casa de fusta de dues plantes de la Vall d'en Bas i que va afectar un cairat i l'aïllant de suro més proper a la xemeneia.

Els inquilins, un matrimoni i el seu fill, van ser traslladats a l'Hospital Sant Jaume d'Olot ferits de caràcter lleu per inhalació de fum. D'altra banda, un home de 73 anys també va haver de ser atès després de l'incendi en uns baixos d'una casa al Grup Vilarroja, número 112, de Girona. En aquest segon cas, el foc va començar quan passaven uns cinc minuts de tres quarts d'una de la matinada.

Fins al lloc s'han desplaçat cinc dotacions dels Bombers que a les 01.13 hores ja havien apagat el foc. Posteriorment han procedit a ventilar ja que l'incendi , que ha cremat tot el mobiliari de la planta baixa i ha afectat el cablejat i el guix de les parets i el sostre per la temperatura, ha afectat per fum també la planta superior.

El propietari, un home de 73 anys, ha estat evacuat pel SEM a l'Hospital Trueta de Girona per fer-li una revisió ja que havia inhalat fum.

A més dels efectius dels Bombers i els sanitaris, fins al lloc també s'han desplaçat els Mossos d'Esquadra i la Policia Local.

D'altra banda, en l'incendi de la Vall d'en Bas hi han treballat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van donar el foc per extingit a les dues de la matinada, efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i dels Mossos d'Esquadra.