La MAT entre Baixàs i Santa Llogaia començarà a funcionar al primer semestre del 2015

Rajoy i Hollande signen l'acord a la cimera hispano-francesa i destaquen la importància de la interconnexió

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president francès, François Hollande, han acordat aquest dimecres que la interconnexió elètrica de molt alta tensió (MAT) entre Baixàs, a França, i Santa Llogaia, a Girona, començarà a funcionar al primer semestre del 2015.

Rajoy ha afirmat que la interconnexió permetrà augmentar la capacitat d'intercanvi energètic entre l'Estat i França a 2.800 MW i "contribuirà a millorar la seguretat de les xarxes elèctriques, a part d'optimitzar la integració de les energies renovables". Rajoy ha fet l'anunci a la roda de premsa conjunta amb Hollande que han ofert després de la cimera hispano.francesa que ha tingut lloc a Madrid, on els dos estats han signat acords en interconnexions, exteriors, seguretat i lluita contra el terrorisme, entre molts altres.

El president francès ha destacat que les interconnexions energètiques són "fonamentals" per a França i per Espanya. "És important per a l'ocupació i per a la nostra autonomia energètica", ha afirmat.