Girona diu 'prou' a la violència de gènere

Carles Puigdemont ha destacat que l'"objectiu d'eradicar aquesta xacra social" és possible

El Saló de Descans del Teatre Municipal ha acollit aquest dilluns l'acte institucional unitari per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

Carles Puigdemont, que ha parlat en representació de les tres institucions que han promogut l'acte, l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la delegació del Govern, ha destacat que si totes les administracions treballen en la mateixa direcció, l'objectiu d'eliminar "aquesta xacra social serà possible". Puigdemont ha fet una crida per "estar amatents al que són les noves formes de violència cap a les dones", especialment entre els més joves, per combatre actituds de violència incipient.

Durant l'acte, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, han encès una espelma en memòria de les víctimes de violència de gènere. Després del minut de silenci en record de les víctimes, la directora de la Coral Geriona, Imma Pascual, ha llegit el manifest institucional de l'acte. La Coral ha estat l'encarregada de tancar l'acte amb la interpretació de dues peces musicals