Els grups a l'oposició a Figueres reclamen transparència en la gestió de Fisersa

Demanen que es creï una comissió d'investigació per aclarir unes suposades irregularitats

Front comú dels grups de l'oposició a l'Ajuntament de Figueres contra les suposades irregularitats en la gestió de Fisersa. En una declaració conjunta, els grups municipals han demanat al govern de CIU "transparència" per aclarir qui va ordenar la construcció de la canonada que garanteix l'abastiment d'aigua a la ciutat.

L'oposició, que no té presència al consell d'administració de l'empresa municipal, ha demanat que es creï una comissió d'investigació que trenqui amb l'"opacitat" que l'anterior alcalde, Santi Vila, va instaurar al consistori i que d'aquesta manera s'esclareixi si, com afirmen l'interventor i el secretari municipals, la canonada es va construir sense complir la llei de contractació. La declaració conjunta, la primera en bloc dels grups de l'oposició a l'Ajuntament de Figueres, reclama que el govern municipal de CIU faci un canvi de rumb apostant per la transparència i deixant enrere l'opacitat i l'ocultació sistemàtica d'informació que l'anterior alcalde, Santi Vila, va instaurar.

Actuant com a portaveu, la regidora d'ERC, Mireia Mata, ha demanat a l'actual alcaldessa, Marta Felip, que "no doni continuïtat" a la manera de fer del seu antecessor i s'avingui a crear una comissió d'investigació que aclareixi qui va encarregar la construcció de la canonada que uneix Figueres amb Pont de Molins per abastir d'aigua la ciutat.

Mata ha puntualitzat que, en línies generals, els grups de l'oposició no critiquen ni la utilitat ni el cost de la canonada que va rondar els 300.000 euros, però que sí reclamen que s'investigui si, com afirmen l'interventor i el secretari municipals, la canonada es va construir sense complir amb la llei de contractació, és a dir, sense dotació pressupostària i sense cap acord d'un òrgan municipal que l'autoritzés.

Per tot això, els signants, tenint en compte que ja no poden assistir a les reunions del consell d'administració de Fisersa, desprès que l'anterior alcalde els exclogués, reclamen la constitució de la comissió d'investigació per tal que els tècnics municipals dictaminin si es va cometre alguna irregularitat. "Si creuen que tot està ben fet, no hi ha res més fàcil que autoritzar una comissió d'investigació per aclarir-ho tot", ha apuntat Mata.

La polèmica al voltant de la canonada d'aigua, que es va projectar ja l'any 1997, s'arrossega des de fa temps però va revifar en el ple municipal del passat set de novembre quan el govern de CIU de Figueres va fer ús de la seva majoria absoluta per evitar la investigació de Fisersa, tombant així una moció presentada per ICV que reclamava la creació d'una comissió d'investigació per aclarir si s'havien comés irregularitats en el procés administratiu per construir la canonada.