Avís per ratxes de vent properes als 100 quilòmetres per hora

Protecció Civil manté activada la prealerta de l'Inuncat pel mal estat de la mar

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per a aquest dilluns per possibilitat de ratxes de vent de component nord properes als 100 quilòmetres per hora al Pirineu i Prepirineu, especialment a les cotes més altes, i per mal estat de la mar, amb onades que poden superar els 2,5 metres, a l'Alt Empordà, el Baix Empordà i en menor mesura la Selva.

Fins ara, segons Protecció Civil, s'han registrat cops de 137 quilòmetres per hora a Portbou i n'hi poden haver de nous de fins a 126 quilòmetres per hora fins aquest dimecres a les set del matí. Per tot això, Protecció Civil ha activat la prealerta de l'Inuncat per mal estat de la mar fins demà al migdia. Les comarques afectades per l'avís de vent són la Noguera, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran, el Pallars Sobirà, el Solsonès, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. A Espot, s'ha registrat una ratxa màxima de 97 quilòmetres per hora.

Protecció Civil ha demanat precaució en les activitats recreatives i professionals al mar, no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força i respectar els tancaments d'accessos a aquests punts. A més, s'aconsella allunyar-se d'espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop.

L'episodi de vents que actualment afecta les cotes altes del Pirineu remetrà amb el pas de les hores i, a partir del migdia, es restringirà a l'Empordà.