La fàbrica de galetes Cal Enric de Castellfollit de la Roca presenta concurs de creditors

La direcció de la firma assegura que té la voluntat de seguir treballant

La fàbrica de galetes Cal Enric de Castellfollit de la Roca ha presentat concurs de creditors al jutjat mercantil de Girona. La voluntat de l'empresa és fer front als deutes que ha contret i seguir treballant, però per fer-ho "l'única solució que hem trobat ha estat parar", ha assegurat el gerent de la firma, Salvador Gussinyer.

El màxim responsable de la firma recorda que l'empresa té una tradició de 75 anys i es mostra taxatiu: "Mentre jo hi sigui no es tancarà". Ara la voluntat és seguir treballant amb l'objectiu de pagar un deute que, assegura, no li fa por. A més de Cal Enric, dues empreses més del grup, Forn Vilanova i Botigues Batgir, també han presentat concurs de creditors. A banda de la fabricació de galetes, el grup també compta amb una xarxa de fleques i pastisseries.

Segons dades del Registre Mercantil, Cal Enric va tancar l'any passat amb una facturació de més de 700.000 euros i unes pèrdues de 203.000. El seu gerent, però, no es planteja tancar l'empresa. Amb el concurs de creditors, pretén aturar els deutes fins que els pugui pagar i, mentrestant, seguir treballant. "Tiraré endavant, i quan l'empresa s'hagi posat al dia, que espero que sigui així, podré pagar a la gent que no ha pogut cobrar". Bàsicament a la Seguretat Social, a entitats bancàries i a alguns proveidors.

Segons Gussinyer, el deute és al seu torn la conseqüència dels diners que els deuen diversos clients que darrerament han fet fallida. L'any 2009, Cal Enric va posar en marxa noves línies de producció de galetes energètiques, vitamíniques i dietètiques en una nova planta a Argelaguer, amb la intenció de duplicar la facturació. Gussinyer assegura que la producció de la planta d'Argelaguer funciona molt bé, i que s'exporta el 90% del que produeixen. El grup empresarial compta actualment amb més de 50 treballadors, entre les fàbriques i les botigues de la Garrotxa i Girona.