Protecció Civil avisa de noves ventades intenses sobretot al Pirineu i Prepirineu

Demana extremar les precaucions ja que es preveuen molts desplaçaments cap al nord després de la primera gran nevada

Protecció Civil ha emès un avís de prealerta del pla Procicat per ventades intenses durant aquest cap de setmana al Pirineu i Prepirineu, sobretot en cotes altes, amb ratxes que podran superar els 90-100 km/h. De fet, les ratxes intenses també es registraran aquest divendres a la comarca de l'Alt Empordà i a les Terres de l'Ebre. El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha assenyalat que cal extremar les precaucions davant les fortes ventades i més quan aquest cap de setmana es preveuen molts desplaçaments cap a les estacions d'esquí després de la primera gran nevada al Pirineu.

Nevades al Pirineu Occidental

Protecció Civil també manté en prealerta el pla Neucat per la previsió que indica que durant tot el cap de setmana pugui nevar a les comarques de la Val d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà, on a més la combinació de fort vent i neu podria produir el fenomen del torb. Per demà dissabte, de cara a la matinada, és possible que al vessant Nord del Pirineu es puguin acumular més de 10 centímetres per sobre els 800 metres.

Onades de més de 2,5 metres

Per aquest cap de setmana també es preveu que hi hagi mar de fons que afectarà l'Alt i Baix Empordà i la Selva, amb onades que poden ser superiors als 2,5 metres d'alçada en alguns casos. Per aquest motiu, Protecció Civil ha emès un avís de prealerta del pla Inuncat.

Quatre vies afectades per la neu

Segons informa el Servei Català de Trànsit, a causa de la neu hi ha quatre vies afectades. Tres carreteres estan tallades, són la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal, la BV-4031 de Castellar de N'Hug a la Molina i la C-28 de Vaquèira fins a Casa Sastrada, tallada per risc d'allaus. Així mateix, és obligatori circular amb cadenes a la C-142b de Tanau fins al Pla de Beret.