El Túnel del Vent tanca el primer any 'superant les expectatives' amb 65.000 voladors i 300.000 visitants

La directora general, Aida Rico, xifra en uns tres milions d'euros la facturació dels primers 12 mesos

El túnel del Vent d'Empuriabrava celebra aquests dies el seu primer aniversari i ho fa amb bones notícies. I és que com ha assegurat la seva directora general, Aida Rico, els 65.000 voladors i 300.000 visitants que han passat aquest any per les seves instal·lacions "han superat les millors expectatives". Unes xifres que s'han traduït en una facturació aproximada de tres milions d'euros.

El primer aniversari, a més, ve acompanyat d'"un regal molt especial" com és la connexió del centre a la xarxa elèctrica que ahir va aprovar la Comissió d'Urbanisme de Girona. En aquest sentit, Rico ha destacat que aquest fet "farà més competitiu el centre" i permetrà "una rebaixa important de les tarifes".

La directora general del Túnel del Vent, Aida Rico, ha destacat que dels 65.000 voladors de 40 nacionalitats diferents que han fet us de la instal·lació en aquests 12 mesos, el 57% ho provaven per primer i que d'aquests, gairebé un 30%, ha repetit l'experiència. La resta han estat voladors experimentats vinculats al món del paracaigudisme que acudeixen al Túnel del Vent per millorar la seva tècnica.

Pel que fa al perfil dels usuaris, el més habitual correspon a un home d'entre 21 i 30 anys que majoritàriament vola per primer cop. Segons Rico, el fet que el vol indoor sigui una activitat familiar ha fet també que la franja d'edat entre els 4 i els 20 anys també hagi estat molt nombrosa. En aquest primer any, l'activitat més sol·licitada pels usuaris ha estat el pack d'inici Wind2, que amb un preu de 54 euros consisteix en una classe teoricopràctica de vol amb instructor, lloguer d'equip, vol i USB de record. Entre els usuaris més avançats, l'activitat del twister (volar en cercles a 10 metres d'alçada) ha estat també molt demandada, amb més de 7.500 en aquest primer any.

Rico també ha destacat que l'obertura del Túnel del Vent ha significat un nou element de dinamització econòmica de la zona amb més de 40 llocs de treball directes i més de 200 indirectes.

Connexió a la xarxa

A banda de les xifres de visitants, Aida Rico ha assegurat que el millor regal d'aniversari no podria ser altre que la confirmació feta ahir dijous per la Comissió d'Urbanisme de Girona que el centre podrà ser connectat a la xarxa elèctrica amb una línia soterrada de cinc quilòmetres i una potència de 1.700 kW i abandonar, d'aquesta manera, els generardors que fins ara han alimentat el centre.

Encara que no han rebut encara la confirmació oficial, Rico ha assegurat que la línia suposarà un salt endavant pel Túnel del Vent ja que millorarà la seva competitivitat i permetrà oferir tarifes més competitives als visitants.

Les obres, que tindran un cost aproximat d'un milió d'euros, començaran tant bon punt rebin la confirmació oficial i tindran una durada d'un màxim de dos mesos.

Reptes de futur

Amb les bones xifres del primer any, Rico ha avançat que l'objectiu en vista al vinent serà popularitzar el vol indoor el màxim possible entre la població. Així, el pròxim mes de gener, el Túnel del Vent acollirà una competició internacional que aplegarà els millors equips del món i que situarà el centre "en un punt estratègic".