Onze artistes catalans i internacionals, protagonistes de la Setmana de Creació Contemporània

Temporada Alta proposa una mostra amb set espectacles catalans

Temporada Alta ha presentat aquest dimecres la tercera edició d'una Setmana de Programadors / Setmana de Creació Contemporània que inclou onze espectacles, set dels quals són catalans i que se celebra aquest cap de setmana. La Setmana de la Creació dirigida a programadors internacionals presentarà produccions d'artistes catalans com Roger Bernat, Cabo San Roque o Jordi Galí amb altres d'artistes de fora com Rodrigo García i Eva Yerbabuena.

En aquest cap de setmana es podran veure sis espectacles de teatre, quatre de dansa i un de música. El coordinador de la Setmana, Narcís Puig, ha destacat que el número de programadors que acudiran a la Setmana ha augmentat fins arribar als 70. L'objectiu, ha explicat el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, és "buscar dos o tres espectacles de fora que siguin l'esquer i després farcir-ho amb espectacles potents d'aquí" que programadors internacionals "volen venir a veure".

Las obres que es portaran a terme són 'Fauna' de Romina Paula el 21 i 22 de novembre a El Canal; 'Daisy' de Rodrigo García el 21 de novembre al Teatre de Salt; 'Escenas para una conversación después del visionado de una película de Michael Haneke', d''El Conde de Torrefiel el divendres 22 a la Sala Planeta; 'Re-presentació. Numax' de Roger Bernat el dia 23 al Centre Cultural la Mercè; un dia en què també es podrà veure 'Bestiari' de Cabo San Roque al Teatre de Salt; la bailaora Eva Yerbabuena amb el muntatge 'Ay!' al Teatre i 'T' de Jordi Galí a la Sala Planeta. El diumenge tindran lloc els espectacles 'Portland + Lowland', d'Ayguadé & Morau i López Espinosa a la Sala La Planeta, 'Stuntman' d'Umma Umma Dance al Casino de Girona i 'Cineastas' de Mariano Pensotti a El Canal.

Projecte #FF80

Com ha explicat el festival, el projecte #FF80 continua formant part de la Setmana de Creació Contemporània. En col·laboració amb El Graner, aquest és un projecte de seguiment i suport a tota una generació de joves coreògrafs nascuts sobre els 80 que han realitzat la seva formació i començat la seva carrera amb un peu a Catalunya i l'altre en algun país estranger que els ha servit de pont. #FF80 inclou trobades de treball entre aquest grup de creadors i la presentació de quatre espectacles: 'Escenas para una conversación después del visionado de una película de Michael Haneke', 'Portland', 'Lowland' i Stuntman. "Són el jovent que consta de gent molt bona que treballa a fora i que haurien de treballar a casa i venir aquí", ha assegurat Sunyer.

La Setmana dels Programadors també organitza per tercer cop una jornada professional internacional, que servirà per a presentar alguns projectes de producció proposats per institucions del país i estrangeres. Entre altres presenten espectacle institucions com el Théâtre Ôdeon de Paris i el Kunsten Festival des Ars de Bruselles i es presenten perfils d'artistes com Blaï Mateu o Angélica Liddell.

Espectacles només per a professionals

Aquest any, per primera vegada, hi haurà presentacions d'espectacles que es preveuen només per a professionals: 'El policía de las ratas', dirigida per Àlex Rigola, i presentacions en format de work-in-progress dels propers projectes de Xavi Bobés/Playground i de Pere Faura.

Narcís Puig ha remarcat l'augment en el número de programadors respecte l'any passat que han arribat a 70. Ha apuntat que baixen els programadors que venen de l'Estat i augmenten els que venen de fora. Així mateix, hi ha representants de 10 països i un increment de programadors de llatinoamerica.

Per la seva part, el director de l'Àrea de Creació de l'Institut Ramon Llull, Damià Martínez, ha destacat que la Setmana és una "bona ocasió pel contacte i fer d'aparador dels artistes d'aquí i obrir les portes a les possibilitats de negoci perquè aquestes produccions puguin viatjar a l'estranger".