La temporada d'esquí comença aquesta cap de setmana

Gràcies al temporal, cinc estacions compten amb gruixos de neu d'entre 30 i 100 centímetres

La temporada d'esquí s'inicia aquest proper cap de setmana del 23 i 24 de novembre a cinc estacions catalanes: La Molina, Vall de Núria, Vallter, Masella i Baqueira Beret. Gràcies al temporal d'aquests últims tres dies, diverses estacions han pogut avançar la seva obertura una setmana abans del previst ja que compten amb gruixos de neu excepcionals per l'època de l'any d'entre 30 i 100 centímetres.

Vallter ha estat la més beneficiada per la nevada i presumeix de gruixos d'entre 90 i 100 centímetres. Paral·lelament, Espot Esquí i PortAiné tenen previst obrir el cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre.

Finalment, Boí Taüll obrirà el 5 de desembre coincidint amb el pont de la Puríssima.

La Molina, Vall de Núria i Vallter -estacions del Grup FGC- han avançat la seva obertura gràcies a la important nevada dels últims dies i les baixes temperatures. A la Molina, els gruixos varien entre els 30 i els 70 centímetres de neu pols. S'obriran 21 pistes, el Parc Lúdic i el Parc de Neu. El forfet adult costarà 22 euros i l'infantil, 16 euros. A Vall de Núria, els gruixos de neu pols van dels 40 als 60 centímetres. Obriran al públic les pistes de Finestrelles, Eina i Roc Malé, i el Parc Lúdic. El cremallera + forfet adult costarà 20 euros, i l'infantil 15 euros.

Vallter gaudeix de gruixos d'entre 90 i 100 centímetres de neu pols. Obriran 10 pistes, el Parc Lúdic i la nova zona d'activitats de muntanya. El forfet adult costa 25 euros i l'infantil, 16 euros (el dissabte 23 el preu inclou esmorzar i botifarrada). Després d'aquest primer cap de setmana d'obertura, les tres estacions romandran tancades fins dissabte 30 de novembre, data en què obriran també Espot i Port Ainé, i per tant ja romandran obertes totes les estacions de Turisme i Muntanya del Grup FGC.

Festa d'inauguració a Vallter amb botifarrada

A Vallter aquest dissabte se celebrarà una festa d'inauguració de l'estació, que aquesta temporada es reinventa incorporant multitud d'activitats de muntanya amb l'objectiu de facilitar l'accés a tots els enamorats de la neu a una àmplia gama d'esports de muntanya. Dintre d'aquest nou concepte d'estació podem trobar-hi diferents activitats complementàries com les sortides guiades en raquetes de neu o rutes i itineraris d'esquí de muntanya.

Per a l'ocasió s'ha preparat una oferta especial per tots els visitants que visitin l'estació el dissabte 23. Per 25 euros els adults i 16 euros els infants, els visitants podran adquirir el forfet d'un dia, accés lliure per provar totes les activitats de l'estació i gaudir d'un esmorzar i botifarrada popular a peu de pistes.

Gruixos de 50 a 80 centímetres i obertura parcial a Baqueira

A l'estació aranesa de Baqueira Beret, la més occidental del Pirineu català, els gruixos de neu ja fluctuen entre els 50 i els 80 centímetres i han permès obrir una setmana abans del previst. Serà una obertura parcial ja que del 23 al 29 de novembre estaran oberts a l'àrea de Baqueira els telecadires Bosc, Mirador, Era Cabana i Jorge Jordana. Si bé al principi es va valorar només obrir la Cara Nord a través del telecadira Jorge Jordana, les intenses nevades i la bona acollida de l'obertura primerenca per part dels aficionats han motivat a l'estació a ampliar els remuntadors i pistes oberts a la zona central de Baqueira.

A la vegada, aquesta decisió també facilita l'accés dels esquiadors a pistes ja que podran estrenar les primeres corbes de l'hivern tant des de la base de Baqueira 1500 com des Orri . Els pàrquings habilitats seran els de 1500 (descobert) i el d'Orri. El servei de gua-gua estarà en funcionament i pel que fa a la restauració funcionaran la Cafeteria Bosc i el Pàrrec d'Orri (el Moët estarà tancat) .

Per adquirir el forfet estaran obertes les taquilles d'Orri i les de 1500 i el preu d'adult de dia serà de 30 euros i l'infantil de dia de 20 euros.