Mor l'indigent que en va matar un altre a Puigcerdà i s'anul·la el judici que tenia pendent

Michel Blin va sortir ben parat dels dos judicis anteriors però el TSJC havia ordenat jutjar-lo de nou pel mateix cas

L'indigent que en va matar un altre el maig del 2007 en una casa abandonada a Puigcerdà ha mort i s'ha anul·lat el tercer judici que tenia pendent amb jurat popular pel cas. Michel Blin va sortir ben parat dels dos judicis anteriors. En el primer el van absoldre, però el TSJC va obligar a repetir el procés. En aquest segon judici, el jurat popular el va declarar culpable d'un delicte de lesions i la sentència el va condemnar a 2 anys de presó. De nou, el TSJC va anul·lar el veredicte qualificant-lo "d'il·lògic, irracional i absurd". El nou judici, amb data fixada, es va suspendre per l'estat de salut de Blin. L'Audiència ja ha dictat interlocutòria d'extinció de responsabilitat criminal per defunció.

Ni absolt, ni culpable d'un delicte de lesions. Després de dos judicis a l'Audiència de Girona, Michel Blin s'havia d'asseure de nou a la banqueta dels acusats. El cas que l'havia de portar per tercera vegada davant un jurat popular es remunta a l'any 2007.

Aleshores, Blin malvivia amb un altre rodamón en una casa en ruïnes situada al Camí de la Pedregosa de Puigcerdà. El crim va tenir lloc la matinada del 3 de maig d'aquell any, quan l'acusat va propinar fins a deu cops amb una barra de ferro a l'altre indigent. La víctima, que estava extremadament dèbil i tenia un estat delicat de salut, va morir poc després.

La primera vegada que Blin es va asseure a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona va ser el març del 2009. Va arribar emmanillat i custodiat pels Mossos d'Esquadra. S'enfrontava a una pena de 18 anys de presó. Aquell primer judici, però, va acabar amb absolució per decisió del jurat popular, que va concloure que no era culpable de la mort de l'altre indigent. Les parts van recórrer el veredicte, el TSJC els va donar la raó i va obligar a repetir el procés.

El segon judici es va celebrar a finals de maig del 2011. Blin ja va arribar a la sala de vistes sense manilles perquè havia quedat en llibertat després del primer judici. En aquesta ocasió, l'Audiència de Girona el va condemnar a dos anys de presó per un delicte de lesions.

El jurat popular, al seu veredicte, va concloure que quan Blin va clavar fins a deu cops amb la barra de ferro a l'altre rodamón, no el volia matar sinó ferir-lo. I a l'hora de condemnar-lo, la sentència, tot i imposar-li un agreujant d'abús de superioritat, va estimar per a l'acusat els atenuants de confessió i trastorn mental (perquè Blin bevia habitualment i tenia les facultats lleument afectades).

La Sala del Civil i el Penal del TSJC, però, va tornar a declarar nuls tant la sentència com el veredicte i va obligar, de nou, a tornar a repetir el judici.

El cas havia de tornar a jutjar-se a l'Audiència de Girona aquest any, però el van suspendre perquè l'estat de salut de Blin era molt delicat. Finalment, l'home ha mort abans que es fes el nou judici. La magistrada de la secció tercera que havia de presidir el jurat, Sònia Losada, ja ha dictat la interlocutòria d'extinció de responsabilitat criminal per defunció.