El pare que va decapitar la filla va deixar una carta de comiat amb 'retrets' cap a la muller

Els Mossos expliquen que durant l'aixecament de cadàver l'acusat es va exaltar i el van traslladar a l'hospital psiquàtric de Salt

El pare que va decapitar la filla a Girona el novembre del 2011, Marcelo Ruiz Ospina, va deixar una carta de comiat plena de "retrets" cap a la seva dona. La carta, escrita a l'ordinador mitja hora abans el crim, li diu que es veuran "a la pròxima vida" i li recrimina que li prometés "que lluitaria al seu costat i al costat de les seves filles perquè tot sortís bé" però "no ho va fer així". "El diable va visitar casa nostra i em vaig carregar les nenes", diu Ruiz Ospina a la seva dona, a qui es refereix com a "doctora Camacho".

L'acusat va matar la seva filla petita de 18 mesos però va trucar al 112 demanant intervenció policial urgent que li impedís acabar amb la vida de l'altra nena, de 8 anys. La carta, signada amb el seu nom i el dos cognoms, comença dient "ens veiem en la pròxima vida doctora Camacho".

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra que la van trobar en un arxiu minimitzat a l'ordinador, la carta venia a ser una missiva de comiat però també de retret cap a la dona. "En certa manera semblava que li donava la culpa", ha afirmat un dels Mossos d'Esquadra de l'àrea d'investigació criminal, que va assumir el cas. "El diable va visitar casa meva i em vaig carregar les nens, simplement perquè vostè és incapaç de mantenir-les i em va anul·lar a mi fent-me venir a Girona", continua dient Marcelo Ruiz Ospina en la carta. Després, afegeix que les nenes "estaran en el cel a l'espera que vostè arribi per acompanyar-les" i insinua que les mata perquè no hagin de pagar "els seus deutes i se salvaran de tant dolor".

L'home s'acomiada posant en dubte que la seva dona realment l'estimés i li desitja sort. "Fins a l'altra vida", conclou Ruiz Ospina. Aquesta carta Ruiz Ospina la va escriure mitja hora abans de decapitar la seva filla petita, de 18 mesos. Mentre cometia el crim, la seva altra filla de 8 anys estava al menjador veient la televisió i no es va assabentar de res. Segons ell mateix va confessar en la trucada que va fer al 112, tenia intenció de matar l'altra nena perquè així li ordenava "el diable".

Els agents que van arribar primer al lloc dels fets, han explicat que quan van arribar al pis del carrer Oviedo es van trobar amb l'acusat exaltat i cridant: "L'he matat, l'he matat, el diable és aquí". Aleshores, van registrar el pis buscant la víctima. El cos decapitat estava sota unes mantes al llit de l'habitació de matrimoni i el cap estava situat a l'alçada de la cintura de la nena.

Al pare el van reduir i emmanillar entre quatre agents i se'l van endur amb ambulància a l'hospital psiquiàtric de Salt. Mentre estava a l'ambulància, però, un dels agents d'investigació es va apropar fins la vehicle per preguntar si sabien on era l'arma del crim. "No li van preguntar directament a ell, però va respondre que l'havia netejat i guardat dins un armari, embolicat amb una tovallola", ha detallat un dels agents.

Després d'una primera atenció a Salt, l'acusat va tornar a l'escena del crim on va estar "fred i normal", segons els agents, fins que en el moment de l'aixecament de cadàver, quan el tenien tancat dins el lavabo -on deia que va començar a sentir les veus del diable- es va alterar i el van haver de tornar a portar a l'hospital psiquiàtric. Marcelo Ruiz Ospina s'enfornta a 19 anys de presó per assassinat. El fiscal, Enrique Barata, li aplica un atenuant de confessió i un agreujant de parentiu.

La defensa, encapçalada pel lletrat Jordi Colomer, sosté que en el moment dels fets patia un trastorn psicòtic breu que li anul·lava les seves capacitats mentals i demana que l'internin en un centre psiquiàtric.