La Policia Local de Llagostera recull 137 denúncies per robatoris

Durant aquest any, l'ajuntament ha elaborat un mapa de geolocalització de masies per a cossos d'emergències

Llagostera ha celebrat avui la diada de la Policia Local, durant la qual han fet balanç de totes les actuacions que el cos ha dut a terme al llarg de l'any. Des del gener i fins al 31 d'octubre del 2013, la Policia Local de Llagostera ha fet un total de 1.143 atestats, actes i diligències.

Aquest municipi del Gironès, que té 76 quilòmetres quadrats de terme municipal i compta amb més de 300 masies i cases disseminades arreu de la població ha estat en més d'una ocasió víctima dels assaltants violents, que han entrat en cases i han lligat els propietaris per endur-se joies i diners. Segons recull la memòria, la Policia Local ha recollit 137 denúncies per robatoris: 5 per robatoris violents o amb intimidació i una vuitantena per robatoris amb força a l'interior de domicilis, ja fossin amb els propietaris dins o aprofitant que no hi havia ningú a casa.

A més, també han rebut denúncies per 6 robatoris en establiments, 18 en pàrquings comunitaris i una vintena a l'interior de vehicles. Durant aquests mesos han detingut 10 persones, cinc de nacionalitat espanyola i cinc d'origen estranger.

En matèria de drogues i objectes prohibits, la Policia Local ha fet 24 intervencions, una vintena per substàncies estupefaents i la resta per armes. A més, durant el 2013 han fet un total de 245 identificacions de persones a la via pública -alguna de les quals han permès descobrir i detenir lladres de cases- i han lliurat 14 menors als sues pares o tutors.

La Policia Local també té competències en matèria de trànsit dins el municipi. Durant l'any han intervingut en 32 accidents que s'han saldat amb 9 persones ferides -2 de greus i 7 de lleus- i han tramitat al Xaloc de la Diputació 735 denúncies sobretot per zona blava o no respectar prohibicions d'estacionament i 67 denúncies al Servei Català del Trànsit, en aquests casos són essencialment contra conductors que no tenen assegurança o no tenen passada l'ITV. També n'han tramitat dues de conductors que conduïen sota els efectes de l'alcohol.

Durant la diada, que s'ha fet al Teatre del Casino on hi ha assistit unes 300 persones, tant l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, com el director d'Interior a Girona, Albert Ballesta, han destacat la importància de la col·laboració ciutadana i de la bona entesa entre cossos policials. En aquest sentit, la Policia Local de Llagostera col·labora estretament amb els Mossos d'Esquadra, amb qui fa patrullatge mixt i xerrades per donar consells de seguretat i autoprotecció al conjunt dels ciutadans.

Mapa de geolocalització

Al llarg d'aquest any, l'Ajuntament de Llagostera ha posat en funcionament una nova eina que facilita la feina dels cossos d'emergència. Es tracta d'un mapa de geolocalització de masies, accessible des del telèfon mòbil i que permet localitzar ràpidament qualsevol de les 300 masies o cases disseminades que hi ha a Llagostera. Aquesta eina, a mans dels Bombers, Agents Rurals, ADF, Creu Roja, SEM, Mossos d'Esquadra i Policia Local, permet reduir el temps d'arribada en cas d'emergència.

A més, la Policia Local també ha posat en funcionament aquest any el Twitter del cos (@PLllagostera) per piular informacions, consells, avisos o incidències d'interès per als ciutadans.

La Policia Local de Llagostera s'ha incorporat recentment a la Xarxa Rescat i en els propers mesos començarà a utilitzar aquest sistema de comunicacions que permet una millor coordinació dels diversos cossos de seguretat i emergències.