El Parlament acorda buscar una ubicació per al nou Trueta a la zona nord de Girona

El Departament de Salut manté que a finals d'any decidiran on es construirà el nou hospital

La Comissió de Salut del Parlament ha aprovat una resolució que insta el Departament de Salut a buscar, juntament amb l'Ajuntament de Girona, una ubicació definitiva per al nou Trueta a la zona nord de la ciutat, prop d'on està actualment l'hospital.

Aquesta resolució, aprovada amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC i PPC, també demana al Govern que aquesta decisió es prengui en el menor temps possible i que que el Trueta continuarà essent l'hospital de referència a la demarcació. El conseller de Salut, Boi Ruiz, va assegurar que ara estan analitzant dos o tres possibles emplaçaments -alguns de fora de la ciutat- i tindran la ubicació decidida a finals d'any.

La Comissió de Salut del Parlament ha aprovat una resolució que insta el Departament de Salut a "treballar, en col·laboració amb l'Ajuntament de Girona, per aconseguir en el menor temps possible la ubicació definitiva per a la construcció del nou hospital Josep Trueta a la zona nord de la ciutat de Girona". Així CiU, ERC, PSC i PPC han votat a favor de buscar un emplaçament per al futur hospital prop d'on està construït ara.


El Departament de Salut, encapçalat pel conseller Boi Ruiz, ja va descartar que es construís l'hospital en el lloc on ara hi ha el Trueta, perquè els terrenys són propietat de l'Estat. Tot i això, segons aquesta resolució, hauria d'apostar per terrenys propers. El conseller també va exposar que la intenció era que l'hospital es construís dins la ciutat de Girona però, si no és possible, també es podria fer en una població de l'àrea urbana o en terrenys limítrofes de la ciutat.

Segons va afirmar Ruiz, Salut té sobre la taula "dues o tres" propostes diferents d'emplaçament per al nou hospital. Els possibles emplaçaments sorgeixen d'una comissió tècnica que es va constituir per avaluar virtuts i defectes de cada ubicació. La comissió va avaluar set o vuit possibles emplaçaments. Aquest informe no deixa de ser un informe tècnic que el Departament té sobre la taula per acabar definint quina és la millor opció.

Boi Ruiz ja va avançar que, es construeixi on es construeixi, l'hospital segur que serà més petit que el que preveia el projecte del tripartit quan Marina Geli (PSC) era consellera. El conseller creu que la previsió era fer un nou hospital "excessivament gran".

El Parlament també insta Salut a mantenir el Trueta com a hospital de referència a la demarcació, encara que treballi conjuntament amb el Santa Caterina de Salt (Gironès) i estableixi sinèrgies amb aquest centre hospitalari.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, assegura que la resolució aprovada pel Parlament va en la línia del que vol l'ajuntament de la ciutat. Segons Puigdemont, hi un acord polític ampli perquè el nou Trueta s'ubiqui a la zona nord de la ciutat perquè està ben connectada amb l'autopista i perquè equilibra els serveis sanitaris repartits per l'àrea urbana. Tot i això, Puigdemont no ha volgut indicar quins terrenys podrien servir per construir el nou hospital en aquest sector però sí que ha reiterat que no serà en els terrenys actuals.