Detenen dos homes a Cadaqués acusats d'entrar a robar en un domicili

Un dels arrestats es va enfrontar a la policia quan es van acostar a l'habitatge

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 9 de novembre dos homes acusats d'entrar a robar en un domicili de Cadaqués (Alt Empordà). Des de principis de mes, s'havia muntat un dispositiu de vigilància, arran de diversos robatoris a domicilis de segona residència del Paratge de Ses Oliveres.

Va passar cap a dos quarts de dues de la matinada, quan una patrulla d'agents de paisà van veure que algú es movia dins d'una de les cases amb la llum d'una llanterna. Quan s'hi van acostar i es van identificar, un dels presumptes lladres va sortir de la casa i es va enfrontar als policies. Després d'un breu forcejament, l'home va quedar detingut i un dels agents, ferit. L'altre home va ser arrestat dins del domicili.

Un dels agents va quedar ferit lleument en caure a terra després de forcejar amb el primer dels arrestats. L'altre el van localitzar dins de l'habitatge, quan van entrar-hi per comprovar si hi havia algú més després de veure que diverses portes estaven forçades.


Dins del domicili, els policies van localitzar diversos objectes com bicicletes i roba que els presumptes lladres havien acumulat per recollir-les més tard. També hi havia eines susceptibles de ser usades per cometre robatoris.

En un carrer proper, al costat del cementiri, van localitzar una furgoneta que constava a nom d'un dels detinguts. Dins del vehicle, hi havia eines, telèfons, tabac i tot tipus d'aparells electrònics.

Els detinguts són dos homes, de 28 i 34 anys, de nacionalitat marroquina. Un és veí de Castelló d'Empúries i l'altre no té domicili conegut. A un d'ells, a més del delicte de robatori, se li imputa un altre delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat. Un dels dos té antecedents. El jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs i la investigació continua oberta per determinar si el material recuperat està relacionat amb altres fets delictius.