Trenta mitjans aeris continuen remullant l'incendi del Baix Empordà

Els Agents Rurals tenen "molt detectat" on es va originar el foc

Trenta dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i dos helicòpters que s'afegiran amb les primeres llum del dia continuaran remullant la zona afectada de l'incendi del Baix Empordà, que des d'aquest dimarts a un quart de vuit del vespre ja es troba estabilitzat. Al llarg d'aquesta nit, s'ha remullat tota la superfície i s'ha resseguit el perímetre per assegurar-lo. Segons les darreres estimacions del Cos d'Agents Rurals, s'han calcinat 551,05 hectàrees.

El Director General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat, Ramon Parés, va explicar anit a RAC1 que els Agents Rurals tenen "molt detectat el lloc on es va originar", però que encara s'estan investigant les causes. Dos helicòpters, un de comandament i un bombarder, s'afegeixien aquest matí a les tasques d'extinció, mentre que els dos hidroavions del Ministeri que han fet nit a l'Aeroport de Girona-Costa Brava ja han retornat a les seves bases de Madrid i Saragossa.

Ara, tot i no haver-hi flama a la major part del terreny, resten molts punts calents que cal anar revisant. D'acord amb les darreres estimacions del cos d'Agents Rurals, el perímetre afectat és de 551,05 hectàrees. D'aquestes, 377,72 són de vegetació forestal; 131,73, agrícola; 16,07 corresponen a vegetació urbana i la resta, a pastures i terrenys improductius. Per municipis, el més afectat ha estat Foixà (330,27 Ha), seguit de Vilopriu (140,08 Ha), Colomers (46,49 Ha) i Jafre (34,19 Ha).

Parés, va explicar també a la nit a RAC1 que el foc es podria haver originat en un caminet, i no al costat de la carretera, en un lloc que " en principi a les 6 de la tarda d'un mes de novembre no tenia perquè haver-hi ningú. "És el que s'està investigant i no podem avançar res", va afegir Parés.

Pel que fa les afectacions de trànsit, ja no queda cap carretera tallada arran de l'incendi i les vies comarcals que quedaven interrompudes es van reobrir ahir a la tarda.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l'alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya, INFOCAT, fins que el foc estigui controlat. Ahir s'aixecaren les mesures d'autoprotecció i les restriccions de mobilitat i tothom tornà a casa seva. D'altra banda, els centres d'acollida es van tancar i la Unitat Mòbil de Protecció Civil (UMOPC) es retirà de la zona.