L'alcalde de Colomers tranquil·litza als veïns pel foc del Baix Empordà

Apunta que el seu municipi "està fora de perill" si es mantenen les condicions actuals

Desprès de reunir-se amb el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, l'alcalde de Colomers, Josep Manel López, ha apuntat que si les condicions meteorològiques es mantenen "la situació és força optimista".

López ha explicat que les afectacions al seu municipi han estat menors del que semblaven ahir a la nit quan les flames van entrar per tres punts diferents afectant els murs d'alguns habitatges del poble. Amb tot, López ha recordat que la situació que es va viure ahir dilluns a Colomers "va ser impactant" i que la gent "va passar por".

Per últim, l'alcalde de Colomers ha afegit que la situació al municipi és tranquil·la i que només es manté "algun caliu encès" en els boscos del voltant.

El foc també ha encerclat cases de Foixà, on ha cremat alguns coberts agrícoles i també algun paller. En aquest municipi, el foc ha fet la volta al poble i s'ha cremat bosc. Alguns veïns han hagut de dormir al Centre Cultural, situat als baixos de l'Ajuntament.  Els altres municipis afectats són Jafre i Vilopriu.

El confinament dels veïns a tots els municipis afectats s'ha aixecat aquest migdia. Amb tot, se'ls ha demanat que no surtin de les cases i redueixin els desplaçaments per no entorpir els desplaçaments de les dotacions terrestres asignades a les feines d'extinció.

Durant la nit, un total de 18 veïns han hagut de deixar les seves cases i han dormit al pavelló de Sant Jordi Desvalls. Una cinquantena de persones de fora dels nuclis urbans han anat a dormir a casa d'algun familiar.

Talls viaris

Pel que fa a l'afectació viària, cal recordar que ahir al vespre ja es va tallar la carretera GIV-6232 entre Vilopriu i Colomers i la GI-634 entre Colomers i Jafre i aquest dimarts a primera hora s'han afegit nous talls de circulació a tres vies de la zona afectada. Es tracta de la C-66 a Celrà, la C-66 i la GI-642 a la Pera, la GIV-6232 a Vilopriu i la GI-634 a Colomer. Nombrosos propietaris rurals han col·laborat amb els Bombers llaurant els seus camps. Es treballa també amb el suport de maquinària pesada, eixamplant les franges de seguretat en el perímetre de l'incendi.