Magda Casamitjana deixa el PSC al sentir-se incòmoda amb la direcció

Mantindrà l'acta de regidora fins a les pròximes eleccions municipals

La fins ara cap del grup municipal del PSC de Roses, Magda Casamitjana, ha anunciat que deixa la militància del partit i ha assegurat que amb la línia oficial de l'actual direcció s'hi sent "tristament incòmoda". "Sóc i em sento socialista i ho seré sempre d'ànima i de manera de ser i de fer. Però avui no en veig amb cor de seguir militant i defensant el projecte polític d'un partit que avui no sento com a propi", ha afirmat en un comunicat Casamitjana.

L'exalcaldessa de Roses també renuncia a l'acta de consellera comarcal de l'Alt Empordà, a la primera secretaria del PSC de Roses i als càrrecs derivats de la militància, però mantindrà l'acta de regidora fins a les properes eleccions municipals.

Casamitjana va ser la primera dona que va ocupar l'alcaldia de Roses i militava al PSC des de feia 14 anys. "És veritat que sempre m'he alineat amb els sectors catalanistes del PSC i darrerament m'havia distanciat progressivament del partit i era molt crítica amb la línia oficial actual", ha admès la cap de files socialistes al municipi altempordanès.


El passat mes de juny la fins ara primera secretària de l'Agrupació de Roses ja va renunciar a seguir formant part de l'Executiva de la Federació de les comarques gironines, de la què en formava part des de 1999, i del Consell Nacional, el màxim òrgan de decisió del PSC entre congressos. Casamitjana, que va ser alcaldessa entre els anys 2007 i 2011, ja havia anunciat durant la campanya de les passades eleccions municipals la seva intenció d'abandonar la primera línia política en acabar aquesta legislatura.