Troben un cos calcinat a una barraca que s'havia incendiat a Figueres

El cadàver seria el d'un home de 60 anys que hi solia fer nit i que hauria encès foc

Els Bombers han descobert un cos calcinat entre les restes d'una barraca que s'havia incendiat a Figueres. El foc, que va afectar una zona de canyes on també hi ha barraques, es va declarar a tocar de la via del tren poc abans de les deu de la nit. En poc més de vint minuts, els Bombers van poder extingir les flames, però entre les cendres es van trobar les restes calcinades d'un cos humà.

Els Mossos d'Esquadra investiguen les circumstàncies de la mort. Ahir a la nit, es va activar la comitiva judicial, que va fer l'aixecament del cos. Es treballa amb la hipòtesi que el cadàver seria el d'un home d'uns 60 anys que solia fer servir el cobert agrícola per resguardar-se i que anit hi hauria encès foc.

L'incendi es va declarar deu minuts abans de les deu de la nit en un camps que hi ha al costat de la via del tren. A la zona s'hi accedeix des de la ronda Sud de Figueres, just passat el pont de la via en direcció a Roses i a mà esquerra.


A uns 30 metres dels rails hi ha una construcció, de caràcter agrícola, que és on se sospita que es van originar les flames (que també van afectar part de les canyes). Els Bombers van poder extingir el foc amb rapidesa i, pels volts d'un quart d'onze de la nit, ja es va donar per extingit.

A l'interior del cobert, però, els Bombers hi van trobar les restes calcinades d'una persona. Això va obligar a activar la comitiva judicial, que va fer l'aixecament del cadàver. El cos es va traslladar a l'Institut de Medicina Legal perquè se li fes l'autòpsia. La unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra, que s'ha fet càrrec del cas, treballen per intentar esclarir la identitat de la víctima.

En espera de confirmar-ne la identitat, es treballa amb la hipòtesi que el cadàver seria el d'un home sense recursos d'uns 60 anys, que solia utilitzar la barraca per resguardar-s'hi. Des de serveis socials de l'ajuntament, es tenia constància que feia servir el cobert. Ahir a la nit, ell mateix hauria encès foc. Per causes que es desconeixen, les flames haurien pres el cobert agrícola i haurien provocat la mort de l'home.