Engeguen el nou pla d'actuació contra el mosquit tigre a les comarques gironines

Aquest any s'han convocat reunions de treball amb els ajuntaments dels municipis més afectats

El Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter engeguen un nou pla d'acció emmarcat en el 'Programa de Vigilància, Seguiment i Control del mosquit tigre' de la Demarcació de Girona per tal de sensibilitzar més a la població sobre les conseqüències de les picades del mosquit, especialment en la de segones residències que segons Dipsalut és qui està menys conscienciat amb aquesta problemàtica. Els promotors d'aquesta segona fase del programa han convocat un seguit de reunions de treball amb els deu ajuntaments gironins on s'han localitzat larves de mosquit tigre –Tossa de Mar, Blanes, Vidreres, Lloret, Llagostera, Maçanet de la Selva, Sils, Caldes de malavella, Riudarenes i Calonge- per tal de traçar una estratègia d'actuació en aquests municipis.

El nou pla d'acció preveu el control de la població de l'insecte i una inspecció periòdica de la via públic que es posarà en marxa al mes de juny, just abans que arribi la calor i les pluges d'estiu que és quan es produeix l'eclosió del mosquit tigre. A més a més de les actuacions, la segona fase del programa compta amb un nou suport informatiu que és 'mapa de risc dels embornals' de cadascun dels deu municipis que segons la seva ubicació i característiques acumulen aigua de manera que s'acaben convertint en espais propensos a la concentració de larves mosquit. Aquesta mesura permet estalviar temps i recursos ja que estableix quins són els espais de més perill i permet que cada municipi planifiqui les accions de les seves brigades per tal de controlar la població del mosquit tigre.

Un any de programa d'actuació

El passat 2009 es va posar en marxa el programa de Dipsalut de 'Vigilància, Seguiment i Control del mosquit tigre' que va efectuar 299 actuacions d'eradicació de les larves del mosquit, en una iniciativa pionera a Europa. A partir del mes de juny, es van realitzar 15.588 controls arreu del territori i es van posar unes 1.200 trampes per tal de combatre la plaga de l'insecte. Uns 6.000 alumnes de cinquè de primària -dels 6.830 que hi ha a la demarcació de Girona- van participar del programa educatiu destinat a les escoles gironines per conscienciar als nens i nenes gironins del perill de les picades de mosquit tigre.