Detingut per muntar una casa dedicada al cultiu de marihuana a l'Alt Empordà

Totes les estances de la casa estaven climatitzades i es van trobar 924 planters i 260 testos

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 4 de novembre a Vilajuïga un home de 34 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i una falta de defraudació de fluid elèctric per muntar una casa dedicada al cultiu de marihuana a Pedret i Marzà (Alt Empordà).

Totes les estances de l'habitatge, que exteriorment presentava un evident estat d'abandonament amb portes i finestres tancades, estaven climatitzades i habilitades per al cultiu de la marihuana. Després de diverses vigilàncies durant el mes d'agost, els agents van entrar a l'habitatge i van decomissar diversos sacs amb restes vegetals de marihuana, 924 planters sense utilitzar i 260 testos de plàstic amb restes vegetals.

També es va intervenir tot tipus d'aparells per mantenir una plantació, com per exemple, ventiladors, centrifugadors de separació de fulles, làmpades, transformadors, quadres elèctrics, motors d'extracció d'aire, garrafes amb fertilitzant i bombes d'aigua, entre altres.

Els agents també van trobar una pistola detonadora de 8 mm, un carregador i diversa munició. Els Mossos van detenir el llogater de la finca. L'arrestat, sense antecedents, va passar el dia 5 de novembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.