Detenen a Girona dos guàrdies civils fora de servei per robatori amb violència

Un home va trucar a la Policia Municipal de Girona per alertar que els detinguts l'estaven seguint pel carrer

La Guàrdia Civil ha detingut a Girona dos agents del cos acusats de robatori amb violència. Dijous a la tarda un home va trucar a la policia municipal alertant que un cotxe l'havia seguit fins a casa seva i que se sentia assetjat. Una patrulla va localitzar un vehicle que coincidia amb la descripció facilitada i el va aturar. A dins viatjaven dos homes que van identificar-se com a guàrdies civils i van dir que estaven de servei, però els municipals van comprovar que es tractava d'un vehicle particular.

Per tal d'esclarir els fets, van demanar als dos homes que els acompanyessin fins a la comandància de la Guàrdia Civil, on van quedar detinguts. Es tracta de dos agents de Barcelona d'uns 40 anys. Cap a tres quarts de quatre de la tarda, un home va trucar a la Policia Municipal de Girona per denunciar que l'estaven seguint. Segons va relatar, un cotxe l'havia estat seguint fins a casa seva i assegurava sentir-se assetjat i que el volien extorquir. L'home va facilitar la descripció del vehicle a la policia, que va enviar un avís per l'emissora.

Poc després, una patrulla va detectar un cotxe que coincidia amb la descripció facilitada per l'home i el va aturar. A l'interior hi viatjaven dos homes que es van identificar com a guàrdies civils i van assegurar que estaven de servei, tot i que anaven vestits de paisà. 

La Policia Municipal de Girona va comprovar la matrícula del vehicle i va determinar que es tractava d'un cotxe particular i que, per tant, no pertanyia a cap cos policial. Davant d'aquestes irregularitats i per tal d'esclarir els fets, els agents van demanar als dos guàrdies civils que els acompanyessin fins a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona.

Fonts de la Guàrdia Civil han explicat que els dos homes -que són agents a Barcelona i tenen uns 40 anys- van quedar detinguts a la mateixa comandància per un delicte de robatori amb violència. Els dos detinguts han passat a disposició judicial aquest mateix divendres. 

El cos ha obert una investigació que està en mans de la unitat orgànica de policia judicial de la comandància de Girona. Segons ha avançat la Cadena Ser, els detinguts s'haurien dedicat a amenaçar i agredir persones per robar-les.