La Fira del Bolet de Llagostera supera els 10.000 visitants i bat rècord de participació

El restaurant Can Cassoles es va endur la Forquilla de plata

La XXIII edició de la Fira del Bolet de Llagostera ha superat totes les previsions i ha reunit més de 10.000 visitants, una xifra que supera àmpliament la de les darreres edicions. Des de primera hora del matí, els carrers i places del municipi s’han omplert de gom a gom, confirmant la fira com una de les cites més esperades de la tardor a les comarques gironines.

Les activitats van començar divendres amb un tast de receptes boletaires i el lliurament de la Forquilla de Plata, que enguany ha reconegut al restaurant Can Cassoles. Dissabte, el protagonisme va ser per al tradicional concurs de caça de bolets, l’excursió familiar pel bosc i la festa nocturna Tocats del Bolet Fest, que va omplir el local polivalent de joves i música.

El dia gran de la fira ha tingut lloc diumenge, amb un mercat ambientat al segle XIX que ha transformat el nucli antic en un escenari ple d’activitat. La plaça Catalunya s’ha omplert de públic durant el taller i l’exhibició castellera dels Minyons de Santa Cristina i els Guillats de la Selva, que han aixecat castells i pilars enmig dels aplaudiments.

El premi Ou de Reig 2025 ha estat per a Josep Montiel “Monti”, en reconeixement a la seva implicació en les festes populars i la seva col·laboració com a xef en àpats multitudinaris com el dinar de la gent gran o el dinar popular de la fira.

El Cistell de Plata, que atorga l’Associació Res Com Llagostera, s’ha lliurat enguany a Calçats Llinàs, en reconeixement a la seva trajectòria i compromís amb el comerç localEntre les novetats d’aquesta edició destaca el taller de conserves de bolet, a càrrec del col·lectiu Dones s(àvies), i la cloenda musical amb l’actuació del grup Coi els Montgrons.

Amb la celebració de la fira, s’ha donat el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques del Bolet, en què nou restaurants del municipi ofereixen menús especials dedicats a aquest producte de temporada, amb preus d’entre 32 i 80 euros. Les propostes culinàries posen en valor la cuina local i la tradició boletaire.

Organitzada per l’Àrea de Llagostera Activa de l’Ajuntament, amb la col·laboració de Res Com Llagostera, l’Associació de Restaurants i diverses entitats locals, la fira —nascuda el 2003manté viva la tradició boletaire arrelada entre els massissos de les Gavarres i l’Ardenya, combinant patrimoni, cultura i gastronomia.