Paco Pérez de Llançà obté una estrella Michelin per al restaurant que té Berlín

El xef del Miramar va obrir aquest establiment fa un any a l'hotel Das Stue de la capital alemanya

La Guía Michelin 2014 d'Alemanya ha reconegut amb una estrella Michelin el restaurant Cinco, del xef Paco Pérez. L'establiment fa un any que funciona i està situat a l'hotel Das Stue de la capital alemanya.

El cuiner català ja va obtenir dues estrelles Michelin al restaurant Miramar que té a Llançà (Alt Empordà). Segons el xef, l'establiment de Berlín és "el petit Miramar" amb el que ha pogut traslladar la seva filosofia i la cuina d'avantguarda al centre d'Europa.

D'aquesta manera, Pérez transporta les seves creacions des de Llançà fins a Berlín. Tot i que el cuiner s'havia proposat que aquest fos un projecte a llarg termini, només en un any ja ha obtingut el reconeixement de la prestigiosa guia.

El centre de creació d'aquest cuiner és l'establiment que té a l'Alt Empordà, el restaurant Miramar, des d'on idea les receptes i les creacions que, des de fa un any, també exporta a Berlín. Després de fer-se amb la primera estrella Michelin per al restaurant que té a Alemanya, Pérez ha volgut mostrar un agraïment a tothom que els ha fet confiança.

El xef català viatja diverses vegades al mes a Berlín per portar un control directe del restaurant, que canvia la carta en funció dels productes de temporada. De fet, el peix que s'hi serveix arriba directament des de Llançà -es fan tres enviament per setmana en avió- i també moltes de les verdures procedeixen de Catalunya i la resta de l'Estat.

El restaurant compta amb dos espais diferenciats, un dedicat a la cuina creativa i d'avantguarda -amb un menú de 25 plats- i un altre més informal i tradicional.

Amb aquest nou reconeixement, Paco Pérez suma ja cinc estrelles Michelin: dues al Miramar, dues a l'Enoteca de l'Hotel Arts de Barcelona i una cinquena al restaurant Cinco de Berlín.