La CUP de Girona qüestiona l’actuació de la policia municipal i els Mossos a les Fires

Demanarà explicacions al regidor de Seguretat i el director d’Interior a Girona per les queixes rebudes

La CUP de Girona, juntament amb les organitzacions Alerta Solidària i Arran, ha informat que està rebent múltiples queixes relatives a l’actuació tant de la policia municipal com dels Mossos d’Esquadra a Girona durant les Fires de Sant Narcís.

La majoria fan referència a suposades actituds provocadores i agressives així com registres injustificats per part dels diferents cossos policials.

Una de les més destacades, la qual compta amb diversos testimonis segons apunta la formació independentista, és l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant una nit a l’espai de la Copa, quan van disposar diversos furgons blindats amb els llums encesos enfocant a les barraques, sense que prèviament hi hagués cap situació conflictiva o problemàtica amb l’ordre públic. Diversos testimonis coincideixen a assenyalar l’actitud “provocadora i totalment gratuïta” mostrada pels agents segons apunten de la CUP.

Per tot això les tres organitzacions han decidit demanar explicacions als responsables polítics d’ambdós cossos, per tal d’aclarir els fets i que es prenguin les mesures oportunes. En aquest sentit, a través de la CUP registraran preguntes dirigides al regidor de Seguretat del consistori gironí, Joan Alcalà, com també al director del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta.