Detingut un ciberassetjador de 21 anys per coaccionar una menor

El jove amenaçava de difondre fotografies de la noia semidespullada si no n'hi enviava de noves

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 28 d'octubre a Girona un jove de 21 anys acusat d'assetjar per Internet a una menor a qui prèviament havia contactat a través d'una xarxa social i posteriorment havia promès una carrera de model.

El detingut, de nacionalitat espanyola i veí de la ciutat, va enviar una sol·licitud d'amistat a la noia, que tot i no conèixer-lo, va acceptar en veure que tenien amics en comú. La víctima, enlluernada per la promesa d'un contracte com a model, va acceptar enviar-li unes fotografies semi despullada.

Dies després el ciberassetjador va iniciar les coaccions perquè la noia li enviés noves fotografies, sota l'amenaça de fer públiques les imatges que ja tenia d'ella. Arran d'aquests fets, els mossos van iniciar una investigació que va portar a la detenció del presumpte assetjador a Girona.

El detingut, van passar el dia 29 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Per evitar aquest tipus de situacions, els mossos aconsellen als menors prendre les següents mesures preventives, com per exemple no parlar amb desconeguts per les diferents xarxes socials d'Internet, no facilitar dades de caràcter personal ni família i si en els xats es detecten insults, coaccions o amenaces posar-ho en coneixement d'un adult.