Girona porta a aprovació un pressupost de 101 MEUR per al 2014

Les reposició del carrer Bisbe Sivilla i la plaça Montserrat s'enduen el 40% del capítol destinat a obres

L'equip de govern de Girona, en minoria, portarà a aprovació del ple un pressupost de 101.285.090 euros per al 2014, el que suposa un increment respecte els 98.534.000 euros d'aquest 2013. Des del consistori destaquen la importància de créixer tot i que l'aportació de l'Estat es redueix l'any que ve en uns 813.000 euros.

El capítol d'inversions preveu obres per valor de 6,2 MEUR, per sobre també dels 5,84 MEUR d'aquest any. Bona part de la inversió, gairebé un 40%, se l'emportaran les obres de reposició del carrer Bisbe Sivilla i de la plaça Montserrat, ambdós sectors afectats pels treballs del TAV, tot i que Foment no ha accedit a pagar les obres i les assumirà l'ajuntament.

L'equip de govern de CiU ha destacat que el pressupost segueix la línia marcada pel govern municipal de fixar-se com a prioritat la superació de la crisi i els seus efectes. Per això, destaquen que les polítiques d'ocupació i serveis socials tornen a tenir el principal protagonisme en el pressupost del 2014. En aquest sentit, la regidoria d'Ocupació i Empresa veu incrementada la partida en 252.000 euros (que suposen un 23,63% més respecte l'any anterior) i la regidoria de Serveis Socials també disposarà d'1,1 MEUR més (un 24,3% més que l'any anterior).


Pel que fa a les inversions, la proposta de pressupost preveu una inversió de 6,2 MEUR a diferència del 5,84 MEUR de l'any passat, fet que representa un 6,1% més. Les principals inversions previstes són 1 MEUR per als projectes dels barris en el que s'anomena Pressupostos Participatius, 2 MEUR per la reposició del carrer Bisbe Sivilla, 375.531 euros per a la plaça Mare de Déu de Montserrat i 350.540 pel passeig de la Devesa. Les obres de reposició de Bisbe Sivilla i plaça Montserrat, que Foment no ha accedit a pagar, s'enduen un 40% dels pressupost. Així mateix, també s'inclou una primera partida de 200.000 euros per al futur centre cívic de la Central del Molí o 200.000 euros per a la urbanització de la plaça del Pallol. 

El pressupost plantejat per aquest 2014 manté, segons la tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, els "pilars bàsics" de l'acció del govern municipal des de l'inici del mandat. Segons Planas, aquests pilars són treballar per promoure l'ocupació i garantir la cobertura social que requereix l'actual situació econòmica. Planas ha recordat també que la proposta de pressupostos -que es presentaran en els propers dies als grups municipals i el Consell Econòmic i Social-, s'ha d'entendre en el context d'una congelació de taxes i impostos aprovat per a l'any vinent. "Amb aquest pressupostos garantim una major atenció al ciutadà sense incrementar la pressió fiscal, és a dir, aconseguim millorar l'eficiència en la gestió dels recursos municipals", ha afegit Planas.