La 52a Fira de Mostres de Girona arriba als 110.000 visitants

La segmentació i l'especialització dels sectors ha permès generar més oportunitats de negoci

La 52a edició de la Fira de Mostres de Girona ha tancat portes aquest diumenge arribant als 110.000 visitants, un 10% més que l'any passat. Des de l'organització del certamen ressalten que la segmentació i l'especialització que s'ha implantat ha permès generar més activitat i oportunitats de negoci que en anys anteriors.

Els 382 expositors han respost a una enquesta sobre els seus nivells de satisfacció amb la fira i un 77% d'ells ha confirmat que tornarien en la propera edició, un 17% més que l'any passat.

D'altra banda, el nou espai 'Expocycling & Triathlon' ha estat un "èxit" i el consistori gironí preveu realitzar una fira específica sobre aquest sector l'any vinent.

"Estem contents i satisfets per la fira d'aquest any perquè ha representat un canvi en comparació amb altres anys tant pel que fa al número d'expositors com també de visitants", ha detallat el president del comitè executiu de la Fira de Girona, Domènec Espadalé. Segons els organtizadors del certamen, la fira ha aconseguit batre rècords i arribar fins als 110.000 visitants, un 10% més que l'any passat. "El més important és que un 77% dels expositors diu que tornaria l'any vinent i això significa que han fet negoci", ha apuntat Espadalé.

El president del comitè executiu de la Fira de Girona ha explicat que la segmentació i l'especialització dels sectors -que es va començar a implantar l'any 2011- ha ajudat a atreure més negocis i visitants. "Des del primer dia ja es va dir que hi havia molta gent, un concessionari ha venut uns cinc cotxes i també s'han comprat una quinzena de motocicletes, això és una mostra palpable que es comença a gastar i que s'està aixecant el consum de casa nostra", ha assenyalat Espadalé.

La regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, ha explicat que l'ajuntament està "molt content" amb el funcionament d'aquesta 52a edició i amb la satisfacció que han demostrat els expositors. "Tot i ser una fira popular s'està consolidant com un certamen empresarial on les firmes fan negoci i s'ha convertit en una plataforma de difusió d'empreses, productes i serveis", ha valorat Cunyat. En aquest sentit, un dels grans "èxits" de la 52a edició ha estat l'espai 'Expocycling & Triathlon'. "Era l'embrió d'una possible fira i, després de veure els resultats creiem que l'any 2014 farem la primera edició d'una fira específica dedicada al món del ciclisme i els triatlons i que sigui un referent estatal", ha apuntat Cunyat.

El Saló de l'Emprenedoria, l'espai Ginteriors - organitzat pel Col·legi de Dissenyadors d'Interiors de Catalunya de la demarcació de Girona- s'han consolidat atraient un gran nombre de visitants. D'altra banda, el sector dedicat a les mascotes també ha comptat amb una gran afluència de públic. Enguany, el sector del metall també ha tingut una gran presència dins del certamen i preveuen ampliar l'espai ocupat de cara a l'any vinent.