‘Necrolovers’, una fantasia romàntica de Victor Uribe, millor curt de l'Acocollona’t!

El guanyador s'ha emportat 600 euros

El Cinema Truffaut va ser l’escenari escollit per posar punt i final a la tercera edició de Acocollona’t! acollint la cerimònia d’entrega dels premis als millors curts i la cloenda del festival. A banda dels curts de producció estatal, els majoritaris, enguany s’han rebut produccions provinents de Xile, Itàlia, Rússia, Estats Units i Mèxic, fet que confirma la consolidació d’un festival que amb només tres anys no només ha sabut donar forma a un públic fidel i fer-lo créixer progressivament, com així ho demostra la plena assistència en la majoria dels seus actes, sobretot els tres dies de projeccions a la sala 11 dels Cinemes Albèniz Plaça, sinó que fins i tot ha començat a cridar l’atenció a autors d’arreu per enviar els seus treballs, com sempre ha estat la voluntat del festival.

De fet, el premi al millor curt (600 €) ha anat a parar a la producció xilena dirigida per Victor Uribe ‘Necrolovers’, una fantasia romàntica en blanc i negre sense diàlegs, que malgrat tot estableix ‘una posada al dia dels cànons clàssics del fantàstic, barrejant el cinema de terror de la Universal amb el nervi d'un primerenc Sam Raimi, mitjançant una vigorosa i brillant resolució visual i tècnica”, segons ha afirmat el jurat.

La producció nord-americana sobre fantasmes de lloguer dirigida per l’espanyola María Gordillo, ‘Presence Required’, s’ha endut el segon premi (400 €) i el premi del públic. El premi al millor curt amateur (300 €) ha anat a parar al curt ‘Diafracma’, del sevillà José Antonio Mesa Báñez, sobre unes estranyes fotografies fetes a camp obert, i l’amor zombi de ‘La otra cena’, signat pel realitzador d’Amer Albert Blanch, el premi al millor curt gironí (300 € en material de la Llibreria 22).

El jurat d’enguany l’han format Ivan Villamel, curtmetratgista i organitzador del Cortópolis Madrid, Pere Vall, redactor i crític de Fotogramas i Ignasi Arbat, director i presentador del programa de cinema de Ràdio Salt ‘Ningú no és perfecte’, que enguany ha celebrat el seu desè aniversari en antena, i una nodrida representació del bloc de cinema Els Bastards.

Pots trobar tota la informació de l’Acocollona’t! al web oficial i als perfils del festival a Facebook i Twitter. Enguany el festival compta amb la col·laboració d'AraGirona.cat.