Mor als 87 anys l'educadora infantil i filla predilecta de Salt, Maria Rosa Puig

Va ser pionera en educació d'infants amb disminucions psíquiques i sensorials a les comarques gironines

L'educadora infantil i filla predilecta de Salt Maria Rosa Puig Dalmau ha mort aquest divendres a l'edat de 87 anys. Puig, pionera en educació d'infants amb disminucions psíquiques i sensorials a les comarques gironines, era doctora en Filosofia i Lletres i autora de diversos llibres i articles.

L'any 1991 va rebre el premi 3 de Març de Salt, per la dedicació a l'ensenyament d'infants deficients sensorials i la col·laboració ciutadana. Molt vinculada durant tota la vida a la vila gironina de Salt, l'any 2007 se la va nomenar filla predilecta del municipi.

Maria Rosa Puig serà enterrada aquest diumenge, a les 11 del matí, a l'església del veïnat de Sant Jaume, a Salt.

Biografia

Maria Rosa Puig i Dalmau, va néixer a Salt l'any 1926. Doctora en Filosofia i Lletres i ha estat una de les pioneres en el camp de l'educació d'infants amb disminucions psíquiques i sensorials a les comarques gironines. L'any 1969, va donar a la parròquia de Sant Jaume de Salt, una parcel·la de terreny perquè fos destinada per a fins parroquials. Uns anys més tard, el 1974, Puig també va tornar a donar al consistori saltenc el solar i l'edifici Mas Mota perquè s'hi pogués construir un equipament destinat a obra social.

Durant anys, Maria Rosa Puig va ocupar un lloc destacat als rengles de la cultura saltenca contemporània. El 1991, l'any de la seva jubilació, va rebre el Premi 3 de Març per la seva dedicació a l'ensenyament d'infants deficients sensorials i la seva col·laboració ciutadana. Ara fa uns anys, també va decidir donar gran part de la documentació de l'arxiu de la seva família a l'ajuntament i el 2006 el consistori va començar els tràmits per nomenar-la filla predilecta de la vila. Un reconeixement que, finalment, va aconseguir el 2007 en un acte a l'Aula Magna de la Casa de la Cultura les Bernardes. A més de la seva empenta i col·laboració en temes municipals, Puig també va escriure llibres de temàtica diversa. L'educadora infantill ha mort a l'edat de 87 anys aquest dissabte i serà enterrada demà, diumenge, a les onze del matí al seu poble natal.