Olot impulsa una campanya per recollir aliments a canvi de llibres d'autors locals

Es farà durant el mes de novembre i és una iniciativa de la imprempta Aubert en col·laboració amb Càritas

'Llibres que alimenten' és el nom de la campanya que es farà a Olot aquest novembre amb l'objectiu de recollir aliments i productes de primera necessitat per al Centre d'Aliments d'Olot. Els interessats han de portar els productes a Can Trincheria i a canvi, s'enduran un llibre de forma gratuïta. La proposta ha estat impulsada pels propietaris de la Impremta Aubert, que ha cedit centenars de llibres d'autors i temàtiques locals per a aquesta iniciativa, juntament amb la col·laboració de l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot, l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa i Càritas Diocesana de Girona.

El fons inclou més de 2.000 títols diferents que actualment estan descatalogats. Solidaritat i cultura s'han unit en una iniciativa que es portarà a terme aquest novembre a Olot amb l'objectiu de recollir aliments i productes de primera necessitat per al Centre de Distribució d'Aliments. Els que hi vulguin participar han de portar-ho a Can Trincheria, que es convertirà en el punt de recollida. El Consorci d'Acció Social de la Garrotxa s'encarregarà posteriorment de repartir-los entre les persones que més ho necessitin.

"Teníem un fons de més de 2.000 llibres ja descatalogats, perquè quan edites sempre en fas de més, i se'ns va ocórrer que era una bona manera de trobar-los un propietari, a canvi d'aconseguir recollir aliments", explica Domenec Moli, un dels impulsors de la iniciativa vinculat a la Imprempta Aubert de Sant Joan les Fonts (Garrotxa). Els llibres són d'autors locals o de temes de la comarca.

S'ha elaborat una llista de productes i una taula d'equivalències entre els aliments aportats i els llibres per endur-se. Es demana tomàquet triturat, llet, cafè soluble, llec infantil 1 i 2, sucre, tonyina, suc, galetes, farina, sardines, cacau en pols, detergent per a la roba, paper higiènic, detergent per a plats, gel de bany, lleixiu i bolquers.