Arriba la 'Zombi Walk' a l'Acocollona't

La passejada s’iniciarà avui a les escales de la catedral i conclourà amb l’entrega de premis a la Sala Tourmix

Una cinquantena de persones es van acostar ahir al vespre al Museu del Cinema de Girona, al col·loqui sobre ‘El zombi a la cultura contemporània’ que els crítics i escriptors Pep Prieto, Toni de la Torre i Marc Pastor van oferir en el marc de l’Acocollona’t!.

Els experts van analitzar la figura del mort vivent i de l’infectat des de la literatura al còmic, passant pel cinema, la televisió i els videojocs. El públic assistent va intervenir en nombroses ocasions, exposant dubtes i anècdotes, fet que demostra que el zombi va més enllà d’una moda passatgera.

Finalitzat el debat, els autors van signar exemplars dels seus llibres, ‘La teoria de l’imbècil’, ‘Las series que no me dejan dormir’ i ‘Bioko’, respectivament. Un cop acabat el col·loqui, el Cinema Truffaut va oferir l’Acocogrindhouse, una sessió doble composta pels films Juan de los Muertos i Supersonic Man.

L’Acocollona’t! continua avui, dia 31 d’octubre, amb un dels actes més esperats, la Zombie Walk, que serà dinamitzada pel xouman gironí Josmar. La convocatòria de morts vivents és a partir de les set de la tarda a les escales de la catedral, per iniciar el passeig mortuori a les vuit del vespre. Els millors zombis seran premiats a la festa que a partir de dos quarts de dotze de la matinada se celebrarà a la Sala Tourmix, a on també s’hi celebraran els ja clàssics concursos de Mad Faces i Scream Girls (entrada gratuïta per tot aquell que vagi disfressat). La botiga Freakshow i el mateix Josmar conformen el jurat de l’activitat.

Es pot trobar tota la informació de l’Acocollona’t! al web oficial i als perfils del festival a Facebook i Twitter. Enguany el festival compta amb la col·laboració d'AraGirona.cat.