Interior i Figueres treballen per evitar el pas de camions per l'N-IIa

El consistori té intenció de fer extensiva la prohibició també al tram urbà de l'N-260

L’Ajuntament de Figueres, amb gestions directes de l’alcaldessa Marta Felip, treballa juntament amb serveis territorials a Girona del departament d’Interior per trobar solucions que permetin desviar els camions que circulen per la N-IIa al seu pas per la ciutat. Aquest seria el tram urbà que es coneix com avinguda Salvador Dalí.

Des del consistori recorden que la via esmentada és de titularitat estatal, però la gestió pel que fa al pas de camions i vehicles és competència de la Generalitat de Catalunya. Les gestions del Govern municipal han de servir perquè es modifiqui la normativa que prohibeix el pas de camions per la N-II a les comarques gironines des de fa uns mesos. A més, també s’està treballant perquè la mesura s’ampliï al tram urbà de la N-260 (carrer Empordà).

“Des de fa setmanes estem en converses amb els responsables d’Interior a Girona perquè s’ampliïn les mesures de prohibició de camions al nostre tram urbà de la nacional. Més enllà del desdoblament de la N-II o altres mesures a  l’autopista que garantiran un flux més àgil de la mobilitat a l’entorn de Figueres, creiem que es poden aplicar mesures a curt termini que podrien alleugerir el pas de camions per l’avinguda Salvador Dalí”, explica l’alcaldessa Marta Felip.

Opcions que passarien per obligar als camions que es dirigeixen cap a la Garrotxa i creuen Figueres, a fer aquest moviment a través de la variant de Borrassà i Ordis que connecta amb la N-260.