La segona jornada de l'Acocollona't et permet pensar en clau zombi

S'ha programat una xerrada al Museu de Cinema de Girona sobre els morts vivents i una sessió doble al Cinema Truffaut

Més de dues-centes persones es van acostar ahir a la nit a la inauguració de l’Acocollona’t!, la 3ª Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, que es va celebrar als Cinemes Albèniz Plaça. Després d’una primera hora de curts carregats de zombis, vampirs i cargols mutants gegants, entre altres éssers fantàstics, va ser l’hora de la presentació del film CAPA CAÍDA, un llargmetrage de superherois espanyols que just acaba de passar pel festival de cinema fantàstic de San Sebastià, i que ha estat guardonat amb el premi NOVES VISIONS EXPERIMENTA al festival de Sitges 2013.

El film va ser presentat pel seu equip, liderat pel director Santiago Alvarado i pel seu actor protagonista, el televisiu Juanjo Pardo.

Avui, segon dia d’Acocollonat’!, està dedicat a la reflexió i la reivindicació de films. En primer lloc, al Museu del Cinema de Girona (dos quarts de vuit del vespre, entrada lliure) els crítics i escriptors Pep Prieto, Toni de la Torre i Marc Pastor analitzaran la figura del ‘Zombi a la cultura moderna’, de la literatura al còmic, passant pel cinema, la televisió i els videojocs.

Els autors també signaran els seus llibres,  ‘La teoria de l’imbècil’, ‘Las series que no me dejan dormir’ i ‘Bioko’, respectivament. Tot seguit, un cop acabat el col·loqui, el Cinema Truffaut oferirà l’Acocogrindhouse, una sessió doble composta pels films Juan de los Muertos i Supersonic Man. (22 h. entrada 2,5 €). El primer és un dels darrers films estrella del gènere zombi, un relat cubà sobre l’apocalipsi Z en evident clau d’humor. El segon és tot un referent del fantàstic espanyol, un film de superherois signat pel mestre valencià Juan Piquer Simón, que passat els anys desprèn una caspa entranyable que fan del seu visionat una autèntica experiència ‘acocomaníaca’.

L’Acocollona’t! continuarà demà, dia 31 d’octubre, amb un dels actes més esperats, la Zombie Walk, dinamitzada per Josmar, i els concursos de Mad Faces i Scream Girls a la Sala Tourmix.

Es pot trobar tota la informació de l’Acocollona’t! al web oficial i als perfils del festival a Facebook i Twitter. Enguany el festival compta amb la col·laboració d'AraGirona.cat.