Tres de cada deu alumnes d'FP a Girona troben feina quan acaben els estudis

Un 37% dels estudiants aposten per seguir formant-se quan acaben els cicles

Tres de cada deu alumnes de Formació Professional a la demarcació de Girona troben feina tan bon punt acaben els estudis. Així ho indica un estudi elaborat pel Departament d’Educació i la Cambra de Comerç de Girona que han presentat aquest dijous al matí. En els resultats, en destaca que un 37% dels alumnes que acaba un cicle de formació professional aposta per seguir estudiant i un 19,7% compaginen feina amb estudis. Malgrat tot, els homes segueixen cobrant més que les dones quan acaben un cicle formatiu. Un 21% d’ells asseguren tenir un salari de més de 1.500 euros al mes, mentre que en el cas de les dones només és un 12,6%.

L’estudi remarca que l’entrada al mercat laboral per part dels estudiants de cicles formatius de grau superior és del 49,07%, la xifra més alta des del curs 2007/2008. Per altra banda, un 21,27% dels estudiants d’aquests cicles asseguren que compaginen una feina amb els estudis i un 21,06% segueix estudiant. Això vol dir que només el 8,61% dels alumnes que acaben un Grau Superior busquen feina. Aquesta també és la xifra més baixa des del curs acadèmic 2007-2008.

La majoria dels que han trobat feina ha estat a partir de l’empresa on feien pràctiques (un 27,20% en el cas d’alumnes de Grau Superior i un 26,73% en els de Grau Mitjà). La xarxa de contactes és la segona via d’entrada al mercat laboral, mentre que enviar el currículum és la tercera.

Els principals factors que dificulten l’entrada al mercat laboral dels estudiants és la manca d’experiència, segons apunta l’estudi elaborat per Educació i la Cambra de Comerç de Girona. En segon lloc, hi ha una manca d’ofertes adequades a la formació que han estudiat.

Per altra banda, la majoria dels estudiants que tenen un cicle superior i treballen ho fan amb un contracte indefinit. Es tracta d’un 72,67%, mentre que un 18,88% ho fan amb un contracte temporal i un 3,23% treballa pel seu compte.

Els estudiants d’FP, però, mantenen una bretxa salarial en funció del gènere. Per exemple, el 21,08% dels homes que han estudiat un cicle formatiu asseguren que cobren més de 1.500 euros al mes. Per la seva banda, només el 12,69% de les dones es troba en aquesta situació. Això vol dir que hi ha una desigualtat salarial de gènere.