Girona posa en marxa un ambiciós programa de suport a la creació de cooperatives

L’Ajuntament presentarà el programa aquest dimecres en el marc de la Fira de Mostres

L’Ajuntament de Girona engegarà un programa de suport a la creació de cooperatives de treball com a fórmula per a projectes emprenedors. Aquest programa, anomenat Programa de Foment de la Fórmula Cooperativa, es presentarà en una jornada que tindrà lloc el proper dimecres, dia 30 d’octubre, de les 11 a les 13.30 h a la sala de la Llotja de Contractació de Fira de Girona. La presentació tindrà lloc en el marc de la Fira de Mostres. Impulsat per l’Ajuntament de Girona en col·laboració amb la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, es tracta d’un extens programa d’actuacions destinades al foment de la creació de cooperatives de treball com a fórmula jurídica de nous projectes empresarials.

“El nostre objectiu és fomentar l’ocupació i explorar les diferents fórmules per incentivar la creació d’empreses a la ciutat. L’emprenedoria social i el cooperativisme són dues d’aquestes propostes que generen models de negoci que van més enllà de la maximització de beneficis i que tenen en compte la societat que ens envolta”, ha explicat la tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas.

La jornada s’iniciarà amb la presentació de les activitats que es duran a terme al llarg dels propers mesos per donar a conèixer el cooperativisme amb l’objectiu de fomentar la creació d’empreses cooperatives i anirà a càrrec de la regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas. Entre altres actuacions, el programa inclou jornades i sessions de formació, xerrades a estudiants, un servei d’assessorament especialitzat i una exposició itinerant pels barris de la ciutat.

A més, la jornada també comptarà amb la intervenció del director de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Guillem Perdrix, que parlarà dels trets essencials i de la situació actual de les cooperatives. Finalment es presentaran les experiències de quatre empreses que s’han constituït com a cooperatives per realitzar la seva activitat econòmica. Es tracta de quatre casos dins de sectors diversos com són la producció ecològica, amb el projecte Agroecològica de la Selva; el servei d’atenció a les persones ,amb el projecte Sersa; l’energia verda, amb Som Energia, i la producció audiovisual, amb Primitive Films.

El Programa de Foment de les Cooperatives inclou l’exposició itinerant “Orígens internacionals i memòria del cooperativisme a Catalunya”, que es pot visitar fins al 7 de novembre al centre Cívic del Barri Vell. A partir del 9 de novembre es podrà visitar al Centre Cívic Ter i, del 22 al 29 de novembre, es podrà veure al Centre Cívic Sant Narcís.