La Santa Market torna amb una edició ampliada, novetats gastronòmiques i espectacles únics

El certamen estiuenc de Santa Cristina d’Aro aposta per un ampli programa d’activitats

El Club Hípic Santa Cristina, a Santa Cristina d’Aro (Baix Emprodà), acollirà entre l’11 de juliol i el 31 d’agost la novena edició de La Santa Market, un dels esdeveniments d’estiu més consolidats de la Costa Brava i que enguany es queda sense competència amb la desaparició del White Summer. Amb més de 20.000 metres quadrats d’expansió i una programació que combina gastronomia, música en viu, cultura i oci familiar, l’organització preveu superar els 250.000 visitants de l’edició anterior, el 40% dels quals van ser internacionals.

Una de les principals novetats d’enguany és la transformació de l’antiga zona de quadres en un espai ambientat en un autèntic ranxo americà, inspirat en la sèrie Yellowstone. Aquest entorn temàtic s’articula com un nou eix central del recinte, on les famílies podran passejar, gaudir d’activitats ambientades en l’oest i participar en noves festes com la The Ranch Party (23 i 24 d’agost), que incorporarà música en directe, cavalls, vestuari country i espectacles eqüestres.

En l’àmbit gastronòmic, destaca l’estrena del concepte The Horse Club Library, creat pels xefs amb estrella Michelin Javier Sanz i Juan Sahuquillo, que substitueix l’anterior espai Las Palmeres. Aquesta proposta combina la cuina de producte de Cañitas Maite amb l’esperit informal d’Eñe, en un ambient inspirat en els salons burgesos del segle XIX. La seva carta reinterpreta les tapes clàssiques amb ingredients de gran qualitat i s’ofereix en una nova terrassa pensada per a llargues sobretaules d’estiu. A més, els xefs mantenen també el seu food truck Caña, especialitzat en hamburgueses gourmet amb carn de Lyo.

A aquest univers culinari se sumen noms com Jordi Roca i Alejandra Rivas, amb Rocambolesc Gelateria i Bikineria, i Lluc Crusellas, reconegut com el millor xocolater del món el 2022, que torna amb la seva proposta dolça d’autor. La Santa també diversifica la seva oferta amb cuines de diferents orígens: des de la cuina libanesa de Noor fins a les sardines a la brasa d’El Xic, passant per les graellades d’El Quinchito, la pasta de Ritmo o els frankfurts de Frankfurt Vallès. Una de les incorporacions més destacades és Isabelle Hûitres Selection & Vilarnau Brut Nature, un espai dedicat a ostres franceses i irlandeses maridades amb cava de reserva, que busca posicionar-se com una experiència de luxe per al públic més exigent.

Pel que fa a l’oferta d’espectacles, La Santa incorpora aquest any per primera vegada el Free Style Horse Show del reconegut domador Miron Bococi. Aquesta proposta d’art eqüestre contemporani combina dansa, audiovisual i disseny per crear una experiència immersiva que s’allunya de la doma clàssica i connecta amb la sensibilitat del públic. Durant tot l’estiu es programaran diverses funcions del seu espectacle, reconegut a escala internacional.

L’aposta per l’humor es concreta en el cicle La Santa Comedy, amb la participació de figures com Diego Arjona, Ángel Martín, Dani El Rojo, Millán Salcedo i David Navarro, que oferiran monòlegs entre el 12 de juliol i el 9 d’agost. L’humor es consolida així com una part essencial de la proposta cultural del certamen.

En l’àmbit musical, La Santa manté els seus set escenaris amb actuacions en viu, DJ i propostes infantils. Destaca, però, l’organització de dos concerts tribut: un dedicat a Joaquín Sabina (18 de juliol) i un altre a U2 (15 d’agost), que s’afegeixen a un cartell que vol donar visibilitat a artistes emergents i de proximitat.

La programació es completa amb un market d’autor, tallers infantils, zones de joc i activitats per a tots els públics, en un entorn pensat per a la convivència entre creativitat, natura i gaudi col·lectiu. Amb una entrada de 6 euros (de diumenge a divendres) i 10 euros (dissabte), i accés gratuït per als menors de 12 anys, La Santa es manté com una proposta accessible, familiar i diversa, que aspira a tornar a convertir-se en un dels pols d’atracció de l’estiu a les comarques gironines.