Denunciats 200 venedors ambulants i comissats 1.500 objectes a la Jonquera

La majoria d'actuacions s'han concentrat al Pertús, a la part del nucli antic i als aparcaments dels centres comercials

Un operatiu conjunt dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local i la Gendarmeria contra la venda ambulant a la Jonquera, a l'Alt Empordà, ha tingut un balanç de 202 denúncies realitzades i prop de 1.500 objectes comissats desprès de nou mesos de feina, unes xifres molt similars a les de l'any anterior.

El dispositiu de prevenció, que s'ha intensificat entre el 15 de juny i el 15 de setembre, sempre s'ha realitzat en horari comercial, i ha consistit en un patrullatge de proximitat conjunt entre mossos i policia local per les zones afectades. També s'han realitzat dispositius especials conjunts, amb la participació de la Gendarmeria, per actuar contra la venda ambulant a banda i banda de la frontera. Dels objectes comissats, 809 han estat ulleres, 588 rellotges, 24 braçalets, 22 anells de bijuteria, així com ninots de peluix, perfums, joguines, gorres i bosses de mà.

En aquesta zona la venda ambulant es caracteritza perquè els venedors solen portar pocs objectes a sobre per no ser detectats, vendre els productes fàcilment, i tenir més mobilitat a l'hora de la fugida.

La venda ambulant a la via pública, que està prohibida per ordenança municipal a La Jonquera, es controla a través d'aquests operatius policials específics a la zona comercial però també amb el patrullatge diari en el marc de la protecció de la seguretat ciutadana de la població.

La coordinació i col·laboració entre tots els cossos policials es continuarà fent per tal de detectar i prevenir les diferents conductes de venda il·legal que es puguin produir en el futur a la zona.

Xifres molt similars a l'any anterior

El resultat de l'operatiu d'aquest any ha tingut uns resultats molt similars al de l'any passat quan es van produir 198, actes, quatre menys que enguany, i es van comissar 1.432 objectes.