Un crater grec presidirà el nou giratori d'accés a Empúries

Lluís Roura ha presentat el projecte a la comissió de cultura i patrimoni

Un crater grec (vas de grans dimensions on es barrejava vi i aigua) presidirà el nou giratori d'accés a Empúries que s'ha fet davant la gasolinera de l'avinguda Francesc Macià. L'obra, de Lluís Roura i inspirada en un crater trobat a Empúries, s'ha presentat aquest cap de setmana durant la reunió de la comissió de cultura i patrimoni de l'Escala.

L'artista ja ha fet una maqueta de l'obra, que estaria feta amb fibra de vidre i ceràmica. L'escultura es preveu que tingui quatre metres d'altura i que vessi aigua pels cantons en els horaris que es desitgi.

Lluís Roura ja va ser l'autor de la torre que hi ha al giratori que hi ha a l'accés nord del municipi, a l'inici de l'avinguda Francesc Macià. Per aquest motiu, es va considerar adient encarregar-li una proposta per al següent giratori, de pas obligat per a les persones que es dirigeixen al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries.

De forma excepcional, la reunió de la comissió de cultura i patrimoni municipal (òrgan consultiu en què hi ha representats diversos àmbits públics i privats) es va celebrar precisament al museu d'Empúries i la proposta de Roura va ser ben acollida.