L'associació Amics de Sant Aniol d'Aguja volen continuar les obres del refugi

Uns cinquanta membres han celebrat aquest diumenge l'assemblea anual de l'entitat

L'associació Amics de Sant Aniol d'Aguja, que des de fa més de dos anys treballen per reconstruir el refugi situat entre Montagut i Oix (Garrotxa), han fet una crida a les administracions locals, entitats i ciutadans perquè els ajudin a continuar les obres que duen a terme. Durant un any i mig, els membres de l'entitat han aconseguit pujar a peu fins al refugi unes 15 tones de material i han consolidat les parets d'aquesta antiga rectoria.

Ara però, han de traslladar-ne més, de grans dimensions, i és molt difícil fer-ho a peu. Per això, desitjarien comptar amb un helicòpter i més ajudes econòmiques per mantenir els treballs. Fins ara s'hi han destinat uns 70.000 euros.

Aquest diumenge, els membres de l'entitat han transportat uns 500 quilos més de ciment fins a dalt del refugi i una biga de centenars de quilos entre deu persones. Des de fa un any i mig, els activistes hi ha traslladat unes 15 tones de material divers destinat a la construcció. L'objectiu de l'associació és convertir aquest espai en un refugi per a excursionistes. El president de l'entitat ha explicat que han pogut realitzar la primera part dels treballs gràcies a l'ajuda de 50.000 euros que va destinar la Diputació de Girona i els 20.000 euros més que l'entitat va aconseguir recaptar.


En dos mesos de treballs han aconseguit finalitzar la primera fase de la reconstrucció que s'ha basat en consolidar les parets de l'edifici amb ciment i formigó però a partir d'ara s'ha de construir la teulada del refugi i, per aconseguir-ho, necessiten traslladar material de grans dimensions com bigues de fusta. "És impossible portar-ho a peu i per això ens aniria molt bé l'ajuda d'un helicòpter", ha destacat Oliver. 

Des de l'associació es fa una crida a les administracions públiques, municipals, associacions de la zona i veïns perquè col·laborin en el projecte. "Ens agradaria ampliar els 320 col·laboradors que tenim, només són deu euros l'any i ens ajudaria a mantenir les obres", ha assegurat. En aquest sentit, l'associació ha explicat que tenen previst organitzar actes culturals per recollir fons. "Volem fer concerts benèfics, rifes o aplecs", ha afegit Oliver.

Aquest diumenge, l'entitat ha celebrat la seva assemblea anual on han participat unes 50 persones. L'acte ha comptat amb un dinar popular i ha finalitzat al voltant de les set de la tarda.