Els Marrecs de Salt se superen a la diada castellera de Sant Narcís

Matí accidentat amb tres construccions dels Minyons de Terrassa i dels Capgrossos de Mataró que fan llenya

Els Marrecs de Salt s'han superat a la diada castellera de Sant Narcís, a Girona. Per primera vegada, han aconseguit descarregar una torre de 8 amb folre i també un pilar de 6, els dos reptes que la colla s'havia marcat. Els Marrecs tanquen la temporada divendres amb el tradicional pilar de 4 de les escales de la Catedral. El matí ha estat ple d'ensurts ja que dos castells dels Minyons de Terrassa i un dels Capgrossos de Mataró han fet llenya, i diverses persones han necessitat atenció mèdica.

El cas més greu ha estat el d'un home dels Minyons que ha hagut de ser traslladat en ambulància a l'hospital per diverses contusions després de no aconseguir descarregar una torre de 9 amb folre i manilles. La diada castellera de Sant Narcís és un dels actes més populars de les fires de Girona i any rere any congrega centenars de persones a la plaça del Vi. En aquesta ocasió, la colla que més ha brillat ha estat la dels Marrecs de Salt, que ha aconseguit descarregar tots els castells que ha portat a plaça. 

Primer ha començat amb un 4 de 8 -que l'ha intentat dues vegades perquè el cap de colla no ho veia clar a la primera-, i després ha aconseguit descarregar la torre de 8 amb folre. Els Marrecs ja l'havien carregat l'any passat però aquesta era la primera vegada que el descarregaven. 

L'altre repte que han superat ha estat el pilar de 6, que també han aconseguit descarregar sense problemes. La seva actuació ha comptat també amb un 3 de 8 i s'ha tancat amb sis pilars de 4. La colla de Salt tancarà la temporada divendres amb el tradicional pilar de 4 que puja les escales de la Catedral. 

Matí d'ensurts

Menys sort han tingut les altres dues colles convidades. Els Minyons de Terrassa no han aconseguit descarregar la torre de 9 amb folre i manilles. La caiguda ha estat molt espectacular perquè el castell ja estava totalment format i l'anxaneta ha caigut per darrera del castell. Per això, han hagut de treure ràpid les nenes que coronaven el castell perquè una ha quedat inconscient a causa del cop. El pitjor parat ha estat un home que ha quedat estès a terra amb dolors i ha calgut treure'l de la plaça amb llitera i ha estat traslladat a l'hospital Josep Trueta per fer-li un reconeixement per descartar lesions greus. Els Minyons de Terrassa també han fet llenya amb un 4 de 9 amb folre, però ningú ha pres mal. La seva actuació s'ha completat amb un 3 de 9 amb folre i un 5 de 8.

Els Capgrossos de Mataró han començat molt bé amb un 4 de 9 però el següent castell, un 3 de 9 amb folre, ha fet llenya. Hi ha hagut diversos contusionats i els serveis mèdics han tornat a la plaça per atendre un dels integrants de la colla. Els que sí han aconseguit descarregar han estat el 4 de 9 amb folre i un 5 de 7.