Embotits Collell de les Preses s'adjudica la càrnia Turón per 3,5 milions

L'acord assegura la continuïtat dels 43 treballadors

L'empresa Embotits Collell, amb seu a les Preses (Garrotxa), s'ha adjudicat la unitat productiva d'Embotits Turón, fabricant de productes carnis situada a la mateixa població, per 3,15 milions d'euros, segons ha informat el departament d'Empresa i Ocupació en un comunicat. El jutjat mercantil de Girona ha fet públic el resultat del procés concursal, pel qual Embotits Collell assegura a més la continuïtat del 100% de la plantilla de Turón, formada per 43 treballadors.

Amb aquesta operació, l'objectiu d'Embotits Collell és augmentar les vendes en un 30% de cara al 2014. L'empresa té previst mantenir la marca d'Embotits Turón, que compta amb una important presència al mercat espanyol. El Departament d'Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General d'Indústria (DGI) i de la delegació d'ACCIO a Girona, ha donat suport al procés per a la cerca d'un inversor viable des que Embotits Turón va entrar en fase de liquiditat el mes de maig passat, per tal de garantir la continuïtat industrial de l'empresa de la Garrotxa.

L'empresa té previst mantenir la marca d'embotits Turón, que compta amb una important presència al mercat espanyol, i seguir amb la producció de llonganisses que es feia a la planta de Turón, de 13.200 m² de superfície.

Embotits Collell ha tancat el 2012 amb un volum de vendes de 44 milions d'euros, una xifra que preveu augmentar fins als 65,5 milions d'euros l'any que ve. Collell destinava fins ara un 50% de la producció als mercats exteriors i preveu incrementar aquest volum amb l'adquisició de Turón. Les exportacions se centren principalment a Alemanya, Itàlia, Holanda, Brasil i Mèxic.