Dos detinguts per cinc robatoris amb força en masies i granges de l'Alt Empordà

Després de forçar les portes o finestres, els lladres sostreien aparells electrònics i eines de treball

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre el 15 i el 17 d'octubre dos homes, de 27 i 24 anys, ambdós de nacionalitat romanesa i veïns de Figueres, com a presumptes autors de cinc robatoris amb força en masies aïllades i granges de l'Alt Empordà.

Entre els dies 5 i 26 de setembre els mossos van tenir coneixement que s'havien produït cinc robatoris amb força en quatre domicilis i una granja de les localitats de Terrades, Pont de Molins, Vilanant i Peralada. En un dels domicilis i a la granja van ser en grau de temptativa. El modus 'operandi' utilitzat per tal d'accedir a l'interior sempre era el mateix. Després de forçar les portes o finestres, sostreien aparells electrònics i eines de treball.

En tots els casos, es tractava d'edificacions aïllades situades en zones rurals, a les quals només es podia accedir per carreteres secundàries i camins de difícil accés. Arran aquests fets es va obrir una investigació que va permetre identificar, localitzar i detenir als dos autors dels robatoris. La investigació no es dóna per finalitzada i no es descarten més detencions.


Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 17 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.