Les estacions d'esquí del Grup FGC aposten per una baixada general de preus

Ticó destaca que aquest proper hivern es repetirà l'oferta dels forfaits Atotaneu 5.0 i 6.0

Les estacions d'esquí de la Generalitat aposten aquesta temporada 2013/2014 per una "baixada general" dels preus dels forfaits, segons el president de FGC, Enric Ticó. En una roda de premsa aquest dijous, Ticó ha valorat que es vol competir amb pistes de fora del país, que "s'emporten" els esquiadors catalans. "El nostre objectiu és mantenir les estacions obertes i que donin servei al territori", ha apuntat Ticó. Així mateix, el president de FGC ha avançat que el Grup aposta aquesta temporada per repetir l'oferta dels forfaits Atotaneu 6.0 i Atotaneu 5.0 i ha valorat que la política de preus iniciada la temporada anterior ha permès augmentar els ingressos de les estacions del Grup en un 22%.

"La desestacionalització segueix sent un objectiu", ha sentenciat Ticó, que ha recordat que per cada euro que inverteix el Govern en aquestes infraestructures turístiques, el territori obté un retorn de set euros a la temporada d'hivern i de vint euros a la temporada d'estiu. "L'aposta per la gestió de FGC de les estacions val la pena pel desenvolupament del país", ha conclòs Ticó.


Per la seva banda, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha afegit que el Govern "no fa les coses per dos mesos, sinó per tot l'any", en relació a la gestió pública de les estacions d'esquí. Segons Font, la Generalitat no fa la inversió "per les pistes d'esquí, sinó pel territori i per la indústria turística, una de les més importants del país".

Així mateix, Font ha explicat que la gestió pública de les pistes d'esquí dels Pirineus catalans serveix per "picar l'ull" al sector privat i demanar a les empreses que s'impliquin en aquest negoci. Es tracta de demostrar que "es pot fer una gestió eficient" de les estacions d'esquí que "no impliqui malgastar els recursos públics que ara s'han de dedicar a coses més importants", ha defensat el secretari.

Els responsables públics han previst que les estacions d'esquí del Grup FGC podrien obrir el cap de setmana abans de la Puríssima, depenent de les condicions meteorològiques de les properes setmanes.

Política de contenció de preus

Per segon any consecutiu, el Grup FGC posa a disposició dels seus clients els forfets conjunts Atotaneu 6.0 i Atotaneu 5.0. El forfet 6.0 permet esquiar a les sis estacions (La Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé, Vallter i Tavascan) a preu únic. El forfet 5.0 dóna dret a esquiar a les estacions de Vall de Núria, Espot, Port Ainé, Vallter i Tavascan a un preu únic i amb un 50% de descompte en el forfet de dia de La Molina.

Així mateix, Ticó ha destacat que el Grup FGC oferirà una rebaixa del 21% del forfait de dia a Vallter, i una rebaixa d'entre el 3% i el 6% a la resta, excepte a la Molina, on no es modificaran els preus de la temporada anterior.

Notícies sobre els Jocs d'hivern de 2022

El secretari general de l'Esport del Govern, Ivan Tibau, ha apuntat també que "a les properes hores" l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, anunciarà la decisió final sobre la candidatura olímpica de Barcelona als Jocs d'hivern de 2022. Segons Tibau, "només falta consens total per tirar endavant el projecte i l'alcalde no ha tingut el suport polític de tots els grups".