CiU de Tossa de Mar critica la contractació del personal al consistori

Denuncia una suposada manca de transparència

La portaveu de CiU a l’Ajuntament de Tossa, Imma Colom, ha denunciat la falta de transparència en la contractació d’un auxiliar administratiu per cobrir una baixa en els serveis tècnics de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tossa. Tal i com ha explicat Colom “podem arribar a entendre el caràcter d’urgència per cobrir aquesta vacant de formar temporal, però això no justifica que l’Ajuntament obviï anunciar-ho en el tauler d’anuncis tal i com marca la llei”.

Imma Colom ha explicat que en l’últim ple el grup de CiU va demanar explicacions a l’equip de govern sobre la contractació d’aquesta plaça de personal laboral. “L’alcaldessa ens va facilitar tota la documentació i es va limitar a dir-nos que estava fet amb estricte legalitat”. La portaveu de CiU lamenta que el concepte de legalitat entès per l’equip de govern no sigui el mateix que contempla la legislació vigent des del 2007 -en que fou promulgat l’Estatut de l’Empleat Públic- en que exigeix que “tota contractació de personal per les Administracions Públiques s’ajusti als principis constitucionals de publicitat, igualtat, mèrit, i capacitat”. “L’accés a un càrrec públic és un dret dels ciutadans i no una decisió arbitrària del governant de torn”, ha explicat la portaveu. Per Colom, l’ajuntament de Tossa “ha passat per alt aquest dret que marca la llei al no fer un concurs públic en el qual s’hi pogués inscriure qualsevol persona interessada en la plaça”.

Per aquest motiu, el grup de CiU a Tossa de Mar demana que “s’anul·li la contractació realitzada i convoqui un procediment selectiu obert en el qual puguin inscriure’s totes les persones interessades en aquesta plaça”. Convergència i Unió fa aquesta petició perquè “tothom té dret a assabentar-se d’aquesta oferta pública i d’accedir-hi si s’hi s’està interessat”. “Només demanem que es facin les coses bé i més en el context econòmic i social que ens trobem, en que molta gent es troba sense feina”, ha conclòs Colom.

Per últim, Imma Colom ha recordat que el grup de CiU ja ve denunciant des de principi de mandat la manca de transparència en la política de contractació de personal que practica l’ajuntament de Tossa de Mar. Per aquest motiu demana a l’equip de govern que “rectifiqui i comenci –malgrat estar a mitja legislatura- a fer les coses correctament, per exemple creant una borsa de treball pròpia de l’Ajuntament”.